Mercedes-Benz Türk’ten Liderlik Adımı

Mercedes-Benz Türk’ten Liderlik Adımı
24.12.2012

İlk setin çok keyifli ve zorlu geçtiği maçta Mercedes-Benz Türk Tüpraş ı 3-0 yenerek grup liderliği şansını devam ettirdi. Gruptan çıkması kesinleşen Tüpraş ise son maçta üst sıraları hedefleyecek.


Maça Mercedes-Benz Türk istekli, Tüpraş tutuk başladı. Birinci sette Mercedes-Benz Türk lehine fark açılırken (8-4) mola Tüpraş'ın toparlanmasını sağladı. Sena plasesiyle skoru eşitledi, sonra skorda üstünlük el değiştirdi (10-8). Oyun bir süre dengede devam etti (12-12). Ardından gaza basan Mercedes-Benz Türk teknik molaya 16-12 önde girdi. Ama sahada inatçı ve dirençli bir takım daha vardı. Skoru 23-20'den 24-24'e getiren Tüpraş sette heyecanı iyice arttırdı. Melisa servisi kaçırdı (25-24). Takım arkadaşı Neslihan smaç sayısıyla devam dedi (25-25). Ardından Senem'in smaç sayısı Tüpraş'ı öne geçirdi, Deren'in servisi auta gitti (26-26). Nazlı'nın direk servis sayısı Mercedes-Benz Türk'ü öne geçirdi, Neslihan'ın üst üste iki bloğu Tüpraş'a geçit vermedi, Ayça plase ile seti bitirdi (28-26).

İkinci sete iki takımda iyi başladı (4-4). Mercedes-Benz Türk Senem'i blokla durdurmayı başardı. Tüpraş atakları auta gitmeye başlayınca fark açıldı. Önde Melisa'nın ve Neslihan'ın etkili oyunu, arkada ise yapılan iyi defans Mercedes-Benz Türk'e ikinci seti de getirdi (25-18).

Üçüncü sete tutuk başlayan Tüpraş toparlanamadı. Mercedes-Benz Türk bu seti 25-19 kazanarak sahadan 3-0'lık skorla ayrıldı.