Mercedes Tahtını Bırakmadı, İkinci T. İş Bankası Oldu

Mercedes Tahtını Bırakmadı, İkinci T. İş Bankası Oldu
12.02.2013

Kadınlar Ligi finali geçen sezon olduğu gibi yine müthiş bir maçla sona erdi. T. İş Bankası ilk iki seti alarak kupayı kavradı. Türkiye İş Bankası üçüncü setin sonlarında skor avantajını yakalamıştı ancak şampiyon müthiş bir geri dönüşe imza attı. Önce durumu 2-2 yaparak maçı final setine taşıdı. Finallerin takımı tie-break setini de alarak üst üste ikinci şampiyonluğuna imza attı. Maç sonunda iki takım da ayakta alkışlandı...


Uluslararası hakemimiz Nurper Özbar'ın yönettiği müsabaka çekişmeli başladı. Skor üstünlüğü sürekli el değiştirirken ilk teknik mola 8-7 Mercedes-Benz Türk üstünlüğüyle geçildi. Karşılıklı sayılar ikinci teknik molaya kadar devam etti ve T. İş Bankası öne geçti (16-15). Mola sonrası Mercedes-Benz Türk manşet almakta zorlanmaya başladı. T. İş Bankası Yasemen ve Pelin'in de etkili oyunuyla farkı açtı (20-15). Gülsün'ün sert smaç sayısı finalin ilk setini T. İş Bankası'na getirdi (25-20).

İkinci sete T. İş Bankası çok iyi başladı. Mercedes-Benz Türk atakları autla sonuçlanıyor, T. İş Bankası file önünde etkili oynuyordu. Fark sürekli açılırken skor 20-12 oldu. İkinci seti de bitirin Gülsün oldu ve T. İş Bankası seti 25-15 alarak büyük avantaj yakaladı.

İstediği oyunu sahaya yansıtmakta zorlanan Mercedes-Benz Türk üçüncü sete daha iyi başladı ve Ayça'nın akıl dolu plasesiyle teknik molaya 8-5 önde girdi. Işıl'ın kısa pasa yaptığı güzel smaç sayısı durumu 11-5 yapınca T. İş Bankası molası geldi. Mola sonrası T. İş Bankası oyunda dengeyi kurmaya başladı ve skora da dengeyi getirdi (15-15). Mercedes-Benz Türk teknik molaya bir farkla önde girdi. İlerleyen bölümlerde T. İş Bankası skoru lehine çevirmeye başardı ve Şule'nin smaç sayısıyla farkı üçe çıkardı (20-17). Üçüncü sette etkili oynamaya başlayan Neslihan hem defansta hem hücumda yıldızlaşırken Mercedes-Benz Türk'ü'de ateşleyen isim oldu. Skor 21-19'iken Işıl'ın ortadan hücumuyla fark ikiye düştü. T.İş Bankası parmak pası hatası yapınca skor 22-21 oldu ve mola geldi. Gülsün'ün filede kalan hücumuyla skor eşitlendi (22-22). Hem tribünler hem de benchteki oyuncular hop oturup hop kalkıyor heyecan giderek yükseliyordu. T. İş Bankası bir basit hata daha yapınca Mercedes-Benz Türk 23-22 öne geçti. Ardından Neslihan'ın atağı filede sonlandı (23-23). Neslihan'ın sert smacı ve arkasından Ayça'nın servis sayısıyla Mercedes-Benz Türk maç daha bitmedi dedi (25-23).

Kritik seti kazanan Mercedes-Benz Türk'de moraller yerine gelmişti. Gününde olan İş Bankası'da etkili oynayınca tribünleri dolduran seyirciler keyifli bir mücadeleye tanıklık ediyordu.

Dördüncü sette teknik mola 8-7 T.İş Bankası üstünlüğüyle geçildi. İkinci teknik molada ise önde olan taraf Mercedes-Benz Türk'dü (16-13). T. İş Bankası kritik anlarda hücum hataları yapmaya başladı. Oyunun kontrolünü eline alan Mercedes-Benz Türk seti 25-18 kazanarak maçı final setine taşıdı.

Artık nefesler tutulmuştu. T. İş Bankası 5-3 öne geçti. Bu anda sahneye Seçil çıktı. Üst üste gelen etkili servilerle seri yakalayan Mercedes-Benz Türk saha değişiminde 8-5 öndeydi. Seçil'in serviste olduğu bölümde durum 12-5 oldu. Üst üste 9 servis atan Seçil son servisi kaçırdı (12-6). Mercedes-Benz Türk pozisyon hatası yaptı (12-7). Neslihan üçten sert vurdu (13-7). Nesrin'in blok sayısı (13-8). Neslihan'ın arka alandan hücumu (14-8). Yine Neslihan'ın altıdan hücumu ve Şampiyon Mercedes-Benz Türk...

Final maçı böyle olur dedirten iki takımın oyuncuları da maçın son düdüğüyle taraflı tarafsız tüm izleyenlerin ayakta alkışlarıyla onurlandı. T. İş Bankası'nda Pelin, Mercedes-Benz Türk'de ise Neslihan adeta resital yaptı.