Nestle 0-3 Turkcell

Nestle 0-3 Turkcell
26.11.2023

Haftanın kapanış müsabakasında ilk iki maçında istediği sonuçları alamayan iki ekip karşı karşıya geldi. Karşılıklı sayılarla geçilen ilk bölümde iki takım da dengeyi kendi lehine çeviremedi (11-11).  Başabaş geçen mücadelede iki takımın da savunmadaki üst düzey konsantrasyonu izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Turkcell'in iki sayıyla öne geçmesinin ardından Nestle maçtaki ilk molasını istedi (16-18). Mola sonrasında karşılıklı sayılarla son bölüme girilirken tabela 21-22'i gösteriyordu. Gözde'nin ortadan smaçlarıyla üst üste iki sayı bulan Turkcell çekişmeli geçen ilk setin kazananı oldu (22-25). 

İlk seti kazanmanın verdiği motivasyon ile ikinci sete iyi başlayan taraf Turkcell oldu (1-5). Turkcell'in oyunda üstünlüğü ele geçirmesine engel olamayan Nestle ilk molasını istedi (3-8). Mola dönüşü karşılıklı servis hatalarından sonra durum 4-9'a geldi. Set başında yakaladığı skor üstünlüğünün avantajını kullanan Turkcell, Nestle'nin ikinci molasına 7-15 üstün girdi. Mola sonrasında da ipleri elinden bırakmayan Turkcell maçta 0-2 öne geçti (15-25).

Üçüncü setin ilk dakikalarında Gözde üzerinden sayılar bulan Turkcell 1-5 öne geçti. Nestle mola alarak duruma erken bir müdahalede bulunmak istedi. Mola dönüşü gaza basan Turkcell maçı ne kadar istediğini gösterdi ve farkı 10'a çıkardı (3-13). Tam maç kopuyor denilirken Nestle güzel bir reaksiyon göstererek 6-1'lik bir seri yakaladı ve durumu 9-14'e kadar getirerek maçı bırakmak istemediğini gösterdi. Skor avantajını elinde bulunduran Turkcell, istikrarlı set hücumlarıyla sonuca gitti ve maçı rakibine set vermeden kazandı (13-25). 

Turkcell ağırlıklı olarak Gözde ve Büke üzerinden hücumlar yaparken Gözde 17 hücumdan olmak üzere toplam 20 sayıyla oynadı.

İstatistik

Diğer Fotoğraflar