Sabrın Sonu DHL

Sabrın Sonu DHL
15.12.2010

3x3 Şirketler Basketbol Ligi-2010 şampiyonu DHL Express

Şirketler Basketbol Ligi'nde 2010 sezonu başlamadan DHL Express'ten Hüseyin Gönden 4 sezonda 198 sayı ve bir kez de en başarılı pivot seçilme başarısı, Serdar Dilmen 5 sezonda 164 sayı, Seçkin Piker 4 sezonda 147 sayı, Savaş Yaşar 4 sezonda 52 sayı atma başarılarını göstermişlerdi. Bu ekip 5 yılda 1 kez üçlü final oynamış, 4 kez de bronz madalya ile turnuvayı tamamlamıştı.

2010 sezonuna ise bu dört oyuncunun yanına iki yeni isim daha ekleyerek başlayan DHL Express grup maçlarını kayıpsız geçtikten sonra playoff'ta sırasıyla Kodh Yazılım ve Embil İlaç'ı yenerek konferans finaline yükseldi. Doğuş Otomotiv'i de geçmeyi başaran DHL Express nefesleri kesen bir maçın sonunda çok istedikleri şampiyonluğa ulaşmayı başardı. DHL Express-Roche maçında her iki tarafın da sahaya koyduğu basketbolun kalitesi finale yakışır seviyedeydi. Maçın bitimine 2,3 saniye kala DHL'den Seçkin Piker iki serbest atış kullanmak için faul çizgisinin arkasına geçtiğinde nefesler tutuldu. Ülke basketbolunun en çok çektiği konulardan biri olan serbest atış isabeti engeline takılmayan Piker ikide iki yaparak takımını bir sayı öne geçirdi. Roche'a kalan kısa sürede topu çembere atma imkanı vermeyen DHL Express maçı 14-13 kazanarak lige katıldığı altıncı sezonu şampiyon olarak noktaladı.

Finalist Roche da müthiş bir sezon geçirerek 2010'u gümüş madalya ile kapattı. Geçtiğimiz yıl ligde ilk defa mücadele ettiklerinde takımın kalitesi gözlere kolayca takılmıştı. 2009'da konferans yarı finalinde, o sezonu şampiyon tamamlayacak olan Nobel İlaç'a 4 sayı farkla yenilerek turnuvaya veda etmişlerdi. Kader bu iki takımı bir kez daha, bu kez konferans finallerinde karşılaştırdı.

Roche grup maçlarını 88 sayı atarak sezonun en skorer takımı olarak tamamladı. Playoff üçüncü turunda DHL Express-2'yi saf dışı bırakan Roche, konferans çeyrek finalinde 2006'nın gümüş madalyalı ekibi İmteks ile zorlu bir maç oynadı. Bu maçı galibiyetle kapatan Roche daha sonra karşılaştığı HP'yi de geçerek geçtiğimiz yılın rövanşı niteliğindeki Nobel İlaç maçına çıktı. Maç boyu her iki takımın da müthiş savunmaları ve arzulu oyunlarına en sonunda pota da dayanamadı. Kopan filenin yenilenmesi için oyuna beş dakika ara verildi. maç tekrar başladığında ise heyecan kaldığı yerden devam etti. Maçın bitiş düdüğü ile aynı anda çalınan faul düdüğü maçın kader anı geldi çattı. 2006'nin En Değerli Oyuncusu, 2009'un da En İyi Forveti seçilen Nülker Müslümoğlu şimdiye kadar pek çok kez takımı adına son topları başarı ile kullanmıştı. Bu sefer iki atışı da sayıyla sonuçlandıramayınca Roche konferans şampiyonu olarak lig finaline yükselen taraf oldu. Lig finalinde DHL Expres'e 14-13 yenilen Roche sezonu gümüş madalya ile tamamladı.

Son şampiyon Nobel İlaç da diğer madalya kazanan takımlar gibi grup maçlarını kayıpsız geçti. Ardından karşılaştığı Michelin ve BAT Türkiye karşısında da sahadan farklı galibiyetlerle ayrıldı. Konferans finalinde ise Roche karşısında son saniyeye kadar götürdüğü mücadeleden girmeyen iki serbest atışla yenik ayrıldı. Sezonun flaş takımlarından biri olan Doğuş Otomotiv karşısında bronz madalya mücadelesi veren Nobel İlaç tecrübesiyle oyuna ağırlığını koyarak bronz madalyaya ulaşmasını bildi.

Lige Embil İlaç yenilgisi ile başlayan Doğuş Otomotiv daha sonra toparlanarak peş peşe galibiyetlerle konferans finaline kadar yükseldi. Konferans finalinde yer alan dört takımdan sadece Doğuş Otomotiv grubunu lider olarak tamamlamamıştı. içlerinde yenilgisi olan tek takımdı. Ancak büyük bir mücadele sonunda Nestlé-3, Print Center, Abdi İbrahim ve YKK'yı geçerek adını konferans finaline yazdırmayı başardı. Konferans finalinde DHL Express'e yenilen Doğuş Otomotiv üçüncülük maçında da Nobel İlaç'a kaybederek turnuvayı dördüncü olarak tamamladı.

Turnuvanın tamamlanmasının ardından geçilen ödül töreninin onur konuğu Efes Pilsen'in Koraç Kupası'nı kazanan ekibinin kaptanı olan Tamer Oyguç'tu. Tamer Oyguç turnuvanın ödül töreninde sporcuları gösterdikleri performanstan dolayı kutlarken, kendisine yöneltilen bir soru üzerine basketbol hayatındaki en büyük değerin Koraç Kupası şampiyonluğu olduğunu söyledi. İlk olarak turnuvayı rekorla kapatan bir isim ödülünü almak üzere podyuma davet edildi. Embil İlaç'ın Amerikalı oyuncusu Demetrice Dionne bir sezonda 101 sayı atarak hem bu alandaki lig rekorunun yeni sahibi oldu hem de British English'ten turnuvanın sayı kralı için verilen İngilizce eğitimini kazandı. Türkçe de konuşabilen Dionne ödül töreninde İngilizce olarak "British English'e teşekkür ederim ama İngilizce öğrenmeye ihtiyacım yok" deyince tribünlerde gülüşmeler yaşandı. Sempatik oyuncu ödülünü takım arkadaşlarından birine devrettiğini de sözlerine ekledi.

İkinci olarak Embil İlaç'ın kaptanı Emre Başkaşkır, Allen Carr tarafından verilen özel ödülü takımı adına aldı. Dumansız Spor kampanyası ile spor alanlarından sigara dumanını çıkarmayı hedefleyen Allen Carr, Embil İlaç çalışanlarından bir tanesini, katılanlarda büyük başarı sağlayan sigarayı bırakma seminerine davet etti.

Turnuvada bireysel olarak sergiledikleri başarılı performanslarla ödül almaya hak kazanan Nobel İlaç'tan Suat Odacılar "G4S En İyi Oyun Kurucu",  DHL Express'ten Seçkin Piker "Lig Radyo En İyi Forvet" ve Roche'tan Hayri Karabilgin "S.O.S International En İyi Pivot" de ödüllerini eski milli basketbolcunun elinden aldılar. Hayri Karabilgin'e ödülünü verirken kendisinin de pivot olduğunu ve kısa oyunculuların daha çok topla oynadığını ve pivotların daha çok basketbolun hamallığını üstlendiklerini, bu ödülü alan Karabilgin'i ayrıca tebrik ettiğini söyledi.

Turnuva şampiyonu DHL Express'in kupaya ulaşmasında büyük pay sahibi olan Cem Gönden gösterdiği başarılı performansla "Hardline En Değerli Oyuncu" ödülünün sahibi oldu.

Turnuvayı dördüncü sırada tamamlayan ancak pozitif tavırları ile herkesin saygısını kazanan Doğuş Otomotiv turnuvayı "Fair Play" ödülü ile noktaladı. Ardından podyumun deneyimli takımı Nobel İlaç, daha önce kazandıkları iki altın madalyanın yanına gidecek olan bronz madalyalarını aldılar. Şirketler Basketbol Ligi'nde ilk defa madalya törenine katılan Roche alkışlarla gümüş madalyalarını alırken son olarak Şirketler Basketbol Ligi tarihinin en çok madalya kazanan takımı olan DHL Express ilk altın madalyasına kavuştu.

Büyük mücadelelerle geçen ve coşkuyla sona eren 3x3 Şirketler Basketbol Ligi'2010 sahada bulunan herkesin "gelecek yıl şampiyon olmak" hayalleri ile sona erdi.

Son derece keyifli geçen sezonun ardından tüm sporculara bir kere daha teşekkür ederiz. 2011'de görüşmek üzere...