Tecrübesini Konuşturan Anadolu Sigorta Tur Atladı

Tecrübesini Konuşturan Anadolu Sigorta Tur Atladı
11.02.2024

Grup maçlarında tutuk bir oyun sergileyen Anadolu Sigorta sezonun dikkat çeken takımlarından Akbank'la tur mücadelesine çıktı.

Maçın ilk dakikalarında topları başarıyla öldüren Anadolu Sigorta skor üstünlüğünü yakaladı (3-6). Gencer ortadaki boşluğu gördü ve bu sayısıyla Akbank maça dengeyi getirdi (9-9). Emrah'ın blok-auttan bulduğu sayı sonrasında Cahat'ın servisi Anadolu Sigorta'yı tekrardan iki sayı öne geçirdi (13-15). Anadolu Sigorta Emrah üzerinden rakibini geçmeye çalışırken karşılık Engin'den geldi (15-17). Anadolu Sigorta'nın etkili hücumlarını Akbank yüksek efor göstererek çok iyi savundu. İki takım voleybolseverlere çok güzel ralliler izletti. Anadolu Sigorta set sonunda hata yapmayarak çeyrek finale doğru ilk adımını atmış oldu (19-25). 

Cahat'ın ağırlığını koyduğu ikinci setin başında Anadolu Sigorta öne geçti (1-3). Hücum çeşitliliğini ortaya koyan Anadolu Sigorta kendinden emin bir şekilde farkı açmaya devam etti (2-7). Anadolu Sigorta'nın önde götürdüğü bölümde Akbank Tahsin ile sete tutunmaya çalıştı (10-16). Net sayılara giden Anadolu Sigorta başarılı performansıyla ikinci seti de kazandı (20-25). 

İlk iki setteki momentumu üçüncü sete de taşıyan Anadolu Sigorta sete 0-4'lük seri ile başladı. Set ortasında oyuna denge getiren Akbank 2 numaradan arka arkaya bulduğu sayılarla skoru 8-10'a kadar getirdi. Hücum silahlarını doğru zamanda doğru toplarla buluşturmasını bilen Anadolu Sigorta tekrardan farkı açtı (9-17). Cahat'ın smaç servisleri maçın son dakikalarına damga vururken Anadolu Sigorta adını çeyrek finale yazdırdı (15-25). 

Özellikle manşette ve serviste diğer maçlarına göre daha düşük bir performans sergileyen Akbank'ın heyecanı gözlerden kaçmadı ancak cebine tecrübe de koyarak lige veda etti. Onlarca bu seviye maç oynayan Anadolu Sigorta ise eleme turlarına iyi başladı. 

İstatistik

Diğer Fotoğraflar