Tüpraş Galibiyetle Başladı

Tüpraş Galibiyetle Başladı
26.11.2012

Son iki sette zorlanan Tüpraş oyunu bırakmadı ve Arçelik i 3-0 la geçti. Özellikle üçüncü set hafızalara kazındı.

Maça hızlı başlayan Tüpraş 4-0 öne geçince Arçelik mola almakta gecikmedi. Mola sonrası Arçelik sayıları geldi ancak Tüpraş, Sena'nın orta alandaki bloklarıyla farkın kapanmasını engelledi ve teknik mola 8-4 Tüpraş üstünlüğüyle geçildi. Arçelik'te Burcu takımını toparlamak isterken Senem'in (Tüpraş) etkili servisleriyle skor 14-6 oldu. Sena, penaltı toplarını iyi değerlendirerek skoru 18-11 getirdi. Üstünlüğünü koruyan Tüpraş seti 25-13 kazandı.

İkinci sette ikinci teknik molaya kadar müthiş çekişme yaşandı. Arçelik 4-1 öne geçti. Teknik molaya Tüpraş 8-7 önde girdi. Tuğba'nın servis sayılarıyla Arçelik skoru 11-9 yaptı. Tüpraş 12. sayıda berberliği sağladı. Senem'in etkili oyunuyla öne geçen Tüpraş farkı set sonuna kadar korudu ve ikinci seti de kazanarak skoru 2-0 yaptı (25-13).

Üçüncü set maçın unutulmaz setiydi. İlk serviste uzun süren rally setin ne kadar keyifli geçeceğinin habercisiydi sanki. Tüpraş öne geçti ve ilk teknik molaya 8-5 önde girdi. Arayı kapatan Arçelik Çiğdem'in güzel servis sayısıyla 10-9 öne geçti. Plase toplara geciken Tüpraş sayı almakta zorlanmaya başladı. Burcu servis sayılarıyla (Arçelik) takımına önemli avantaj sağladı ve Arçelik ikinci teknik molaya 16-9 önde girdi. Hande'nin blok sayısıyla skor 18-10 olunca Tüpraş mola aldı. Skor 21-13 oldu. Senem'in servisi defanstan geri geldi, hücumda Senem bu sefer sayıyı aldı ve Tüpraş için maçın dönüm noktası oldu. Arçelik savunmada üst üste basit hatalar yapmaya başladı. Alınan mola sonrasında basit hatalar devam etti. Tüpraş'lı oyuncular kazanılan sayılarla iyice morallendi. Skor 24-24 oldu. Arçelik 25. sayıyı da buldu ancak üstünlüğünü koruyamadı. Seti 27-25 kazanan Tüpraş skoru 3-0'a getirdi.