Türk Hava Yolları 3-1 Şişecam

Türk Hava Yolları 3-1 Şişecam
02.12.2023

Haftanın açılış müsabakasında Türk Hava Yolları ve Şişecam karşı karşıya geldi. Müsabakanın ilk anlarında iki takım da birbirlerine karşı bir üstünlük kuramadı (7-6). İki takımın da maçı ne kadar istediğini gösterdiği bölümde Türk Hava Yolları rüzgarı kendi lehine çevirmeyi başardı (17-11). İyi başladıkları setin kopmasını istemeyen Şişecam ilk molasını kullandı. Mola dönüşünde de istediğini bulamayan Şişecam, Türk Hava Yolları'nın farkı açmasına engel olamadı (20-12). Takımının tekrardan maça ortak olmasını isteyen Şişecam artrenörü Mustafa Bolat ikinci molasını istedi. Set sonunda rakibini hataya zorlayan Türk Hava Yolları maçta 1-0 öne geçti (25-17).

İlk setteki başarılı performansını ikinci setin başına taşıyan Türk Hava Yolları 5-1'lik üstünlüğü ele geçirdi. Set başında konsantrasyon kaybı yaşayan Şişecam setteki ilk molasını aldı. Mola sonrası vitesi daha da arttıran Türk Hava Yolları etkili hücumlarıyla skoru 12-3'e taşıdı. Oyun disiplininden kopmayan Türk Hava Yolları, Melody'nin sert smacı ile ikinci sete noktayı koydu (25-14). 

Üçüncü setin başında silkelenen Şişecam 0-3'lük seri ile sete başladı. Sete geride başlayan Türk Hava Yolları kendini toparladı ve Melody'nin güzel tekli bloğuyla birlikte 5-4 öne geçti. Rakibinin serisine karşılık veren Şişecam skorda yeniden üstünlüğü sağladı (6-8). Türk Hava Yolları'nın öne geçmek için bütün eforuna rağmen Şişecam üstünlüğünü korudu ve Türk Hava Yolları'nın ilk molasına 10-13 önde girdi. Mola sonrasında da farkı korumaya devam eden Şişecam 13-17 üstünlüğü ele geçirdi. Maçı set vermeden tamamlamak isteyen Türk Hava Yolları setin kaderini değiştirmek için ikinci mola hakkını kullandı. Şişecam maç boyunca istediği performansı göstermeye başladı ve skoru 13-22'ye kadar taşıdı. Şişecam iyi oyununu set ai alarak süsledi (17-25).

Git gelli başlayan dördüncü set karşılıklı iyi savunma performanslarına sahne oldu. Üçüncü seti kazanmanın moral avantajını kullanmak isteyen Şişecam, skor Türk Hava Yolları lehine 6-4'ü gösterirken ilk molasını kullandı. Kaybettikleri sete takılı kalmayan Türk Hava Yolları, bu sette performansını arttırarak farkı 7'ye çıkardı (14-7). Maçın ellerinden kayıp gitmesini istemeyen Şişecam, setteki son mola hakkını da kullandı. Türk Hava Yolları, etkili hücumlarıyla seti alarak maçı kazandı (25-13). 

İrem 15 sayısıyla maçın en skorer ismi oldu. 

İstatistik

 

Diğer Fotoğraflar