Turkcell 1-3 Ford Otosan

Turkcell 1-3 Ford Otosan
05.12.2016

Ford Otosan müthiş bir mücadele ortaya koydu ve son mağlubiyetini 10 Ocak 2015 tarihinde alan, 8 maçtır kaybetmeyen güçlü rakibi Turkcell’i yenmeyi başardı. Anıl ve Harun yıldızlaşan oyunculardı. Onur (Ford Otosan) kritik anda, takımı lehine verilen sayı kararını, topun kendi elinden çıktığını söyleyerek değiştirtdi ve Fair Play adına örnek bir davranış sergiledi.

Geçen hafta lige mağlubiyetle başlayan Ford Otosan harika bir takım oyunu sergiledi. Hem hücumda hem de defansta iyi mücadele ederek haklı bir galibiyet sevinci yaşadı. Genel olarak tutuk bir oyun sergileyen Turkcell Özgür'ün yokluğunu hissetti.

Maç karşılıklı sayılarla başladı. Ford Otosan 8-6 öne geçti. 11-11'den sonra Turkcell farkı açtı. Skor 14-13'ken Turkcell hücumunda aut kararı geldi. Onur hakeme bilgi vererek sayının Turkcell'e geçmesini sağladı ve tüm oyunculardan, izleyenlerden alkış aldı. Turkcell bir farkla molaya önde girdi. Ford Otosan 20-19 öne geçmeyi başarınca Turkcell molası gecikmedi. Ahmet'in sayısı geldiğinde skor Ford Otosan lehine 23-22 olmuştu. Manşetten dönen topta oyuncular birbirine baktı ve 24-22 oldu. Fırat'ın smacı dışarı gidince Ford Otosan seti kazandı. 

İkinci setin başında Ford Otosan adeta durdu. Turkcell smaçörleri blokları rahat geçti (7-2). Teknik molada fark üç olmuştu. Mola sonrası skor eşitlendi (8-8). Anıl'ın smaç sayısıyla Ford Otosan sette ilk defa öne geçti (16-15). Fırat'tan (Turkcell) Harun'a blok geldi ve Turkcell farkın açılmasına engel oldu (22-21). Harun tekrar denedi ve blok aut (23-21). Emre'den sert smaç (23-22). Emre ortadan harika bir hücum yaptı ve tekrar beraberlik yaşandı (23-23). İki takımda seti bırakmamak için mücadele ediyordu. Fırat dışarı vurdu 24-23 Ford Otosan tekrar önde. Basit hata bu sefer Ford Otosan'dan geldi, Turkcell skoru lehine çevirdi (25-24). Harun zor pozisyonda topu içeri gönderdi ancak top auta gitti ve Turkcell seti 26-24 kazandı.

Üçünce setin başında Ford Otosan üst üste sayılar buldu. Ahmet'in serviste olduğu bölümlerde maç 11-5 geldi. Turkcell toparlandı fark ikiye indi (16-14). Rakibinin kendisine yakalamasına izin vermeyen Ford Otosan seti 25-22 almayı başardı.

Dördüncü sette Turkcell oyundan düştü. Emre'nin hırsı takımını ateşlemeye yetmedi. Ford Otosan seti 25-17 maçı da 3-1 alarak zorlu mücadeleden galip geldi.

Diğer Fotoğraflar