Vodafone 3-0 Anadolu Sigorta

Vodafone 3-0 Anadolu Sigorta
03.12.2023

Müsabakaya Vodafone'un servisi ile başlandı. Dengede başlayan müsabakada skor 6-6'ya geldi. İki takımın da birbiri üzerinde hakimiyet kuramadığı ilk bölümde Anadolu Sigorta iki sayı ile öne geçti (7-9). Vodafone erken bir reaksiyon göstererek ilk molasını aldı. Mola sonrasında seri bulan Anadolu Sigorta'ya Vodafone da karşılık verince (11-12) Anadolu Sigorta ilk mola hakkını kullandı. Mola dönüşünde maça daha konsantre olan taraf olan Anadolu Sigorta durumu 14-17'ye getirdi. İlk setin sonlarına girerken durumu kendi lehine çevirmek isteyen Vodafone ikinci molasını istedi. Anadolu Sigorta'nın farkı koruma çabasına rağmen akıllı hücumlarla boşlukları iyi gören Vodafone farkı bire indirdi (20-21). Set boyunca rakibini geriden takip eden Vodafone ilk kez tabela 23. sayıda öne geçti. Çok uzun rallilere sahne olan setin son anları izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Uzayan seti Vodafone kazandı (27-25).

İkinci set de ilk setin bir tekrarı gibi dengeli başladı. İlk setin kaybının ardından bu seti bırakmak istemeyen Anadolu Sigorta oyun hakimiyetini arttırarak ibreyi kendi lehine çevirdi. Rakibinin farkı açmasına engel olmak isteyen Vodafone ilk molasını aldı (4-8). İki takımın da azimle savaştığı dakikalarda farkı tüm çabalarına rağmen kapatamayan Vodefone ikinci molasını da istedi (8-11). Mola dönüşünde odağını arttıran Vodafone doğru hücumlarla skora dengeyi getirdi (13-13). Önde götürdüğü sette geriye düşmek istemeyen Anadolu Sigorta ilk molasını aldı. Mola dönüşünde ritmini bulan Vodafone istediği oyunu ortaya koymaya başladı (18-15). File üstü aantejını iyi değerlendiren Vodafone durumu 20-16'ya getirdi. Set sonuna girerken maça yeniden girmek isteyen Anadolu Sigorta ikinci molasını istedi. Molanın faydasını hisseden Anadolu Sigorta skora yeniden denge getirdi (21-21). Setin son anlarında özellikle 4 numaradan yaptığı hücumlarla sayıya giden Vodafone durumu 2-0'a yaptı (25-23).

Üçüncü set Irmak'ın ace'i ile açıldı. Zorlu geçen iki seti kazanmanın motivasyonuyla sete başlayan Vodafone durumu 7-3'e getirdi. Takımının oyundan düşmeye başladığını gören Adnan Yumru ilk molasını aldı. Vodafone'un hücumda yakaladığı ritmi bu mola da kesemedi ve Vodafone moladan sonra 4-0'lık bir seri yakaladı. Bunun üzerine Anadolu Sigorta ikinci molasını da aldı. Rakibinin konsantrasyon kaybını değerlendiren Vodafone maçta ipleri tamamen eline aldı ve Cansu'nun güzel smacının ardından skoru 19-3'e taşıdı. Set sonunda silkelenip kendine gelen Anadolu Sigorta Selin'in servise geçmesiyle farkı eritmeye başladı. Fakat çok açılmış olan farkın kapanmasını Selin'in servisleri de sağlayamadı ve Vodafone maçı set vermeden kazandı (25-17). Kırmızı bu galibiyetle grup ikinciliği için ömenli bir avantaj yakaladı.

Vodafone'da Lal 24 Cansu 12 sayıyla oynadı.

İstatistik

Diğer Fotoğraflar