Finalin Adı Garanti BBVA - Turkcell

Finalin Adı Garanti BBVA - Turkcell
05.12.2022

Şirketler Futbol Ligi Ahmet Naci Dizman Sezonu’nda finale çıkan takımlar Turkcell ve Garanti BBVA oldu.

2 aya yakın zamandır büyük bir mücadele içine giren 12 takım arasından son ikiye kalan takımlar Turkcell ve Garanti BBVA oldu. 

Yarı finalin ilk maçında Henkel ve Garantii BBVA karşı karşıya geldiler. Henüz 2. dakikada Osman Kırca ile öne geçen Garanti BBVA  rakibinin olası direncini erken kırmayı başardı. Henkel bundan sonraki dakikalarda Garanti BBVA baskısına karşılık vermeyi başarsa da 2. bölgeden 3. bölgeye geçişlerde zorlanınca gol yollarında etkili olamadı. 29. dakikada Adem Tüzer kazanılan penaltıda topu filelere göndererek farkı ikiye çıkardı ve ilk yarı bu skorla noktalandı. 

İkinci yarıda Henkel dönüş aradı ancak dilediği pozisyonlaru bulmakta güçlük çekti. Yakaladığı fırsatları da kolayca harcayınca Garanti BBVA 46'da Eray Ertürk ile skoru 3-0'a taşıyarak finalin kapısını araladı. Müsabakanın kalan bölümünde kontrollü bir oyunla rakibine pek fazla fırsat vermeyen Garanti BBVA namağlup şekilde finale çıkma başarısı gösterdi. 

Yarı finalin ikinci maçında Turkcell ve TEB takımları sahadaydı. Daha önce gruplarda karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesi 2-2 sonuçlanmıştı. Yarı finalde de takımlar oyuna dengeli başladı. İki takım da birbirini tartarak oynamayı tercih ederken ilk 10 dakika orta saha mücadelesi şeklinde geçti. 11. dakikada Ahmet Konur sahneye çıktı ve Turkcell'i 1-0 öne geçirdi. İsmail Cem Kaba bu golde yaptığı gibi 19. dakikada da Ahmet Konur'a servis yaptı ve skor bir anda 2-0'a geldi. 

İlk yarıda avantaji eline alan Turkcell oyuna hükmetmek istese de TEB savunmaya iyi yerleşti. Kalede Birol Yüksel çok kritik bir kurtarışa imza atarken skoru da 3-0 olmaktan kurtardı. Hemen ardındaki dakikalarda ise Eray Sönmez'in şahane golüyle TEB farkı 1'e indirdi. Bu dakikadan sonra TEB gol bulmak için yüklenmeye başladı. Turkcell savunmada Mustafa Tümöz önderliğinde direncini artırdı. Sıkı bir mücadele içine giren iki takımın gayreti alkış alırken skoru korumayı başaran Turkcell finale adını yazdıran taraf oldu. 

Şirketler Futbol Ligi Ahmet Naci Dizman Sezonu final günüyle 2022 yılına nokta koyacak. Final gününde Henkel ve TEB üçüncülük maçında karşı karşıya gelecekler. Üçüncülük maçının ardından Turkcell ve Garanti BBVA 18. kupa için sahaya çıkacaklar.

*Final günü ile ilgili detaylar ilerleyen günlerde açıklanacaktır.

 

Diğer Fotoğraflar