Efsaneler ETHEM KILIÇ

Efsaneler ETHEM KILIÇ
01.04.2016

Arçelik takımının eski oyuncusu, kaptanı, şimdilerde ise teknik ekibinin patronu. Arçelik takımına hem sahada hem de kulübede çok faydası olmuş bir unutulmaz. Efsaneler bölümünde Arçelik’in futbol sevdalısı, birleştirici gücü ve ağabeyi Ethem Kılıç’ı işleyeceğiz.

Ethem Kılıç 5 Haziran 1976 doğumludur. Memleketi Bayburt'tur. Sıkı bir Fenerbahçe taraftarıdır. Sadece futbol alanında değil tüm branşlarda Fenerbahçe'ye olan ilgisini, desteğini ve sevgisini ortaya koyar. Fenerbahçe sevdasının ardından ikinci aşkı Arçelik'tir...

Futbola 1995 yılında Gebze Tayfunspor'da başlayan Ethem Kılıç, 12 yıl süren oyunculuk kariyerini 2007 yılında Mustafapaşaspor'da tamamladı. 2009, onun Lotto Şirketler Futbol Ligi'nde ilk kez yer aldığı yıl oldu. 2008 yılında lige ilk kez katılan ancak averajla gruptan çıkamayan Arçelik, 2009 sezonuna Ethem Kılıç kaptanlığında başladı. Bir önceki sezona oranla çok daha organize bir görüntü çizen Arçelik bronz madalyanın sahibi oldu. Takım arkadaşlarının güvenini ve sevgisini kısa sürede kazanan Ethem Kılıç, defansta oynamasına karşın attığı 5 golle kazanılan bronz madalyada başrol oynadı...

Ethem Kılıç defansın her bölgesinde ve defansif orta saha poziyonlarında oynayabilecek bir yeteneğe sahipti. Yerinde müdahaleleri, kafa toplarındaki hakimiyeti, oyunu yönlendirmesi ve topu oyuna kusursuz sokması öne çıkan özellikleriydi. Oyun stili, soğunkanlılığı ve futbol zekasıyla Real Madrid'in ve İspanya milli takımının efsane kaptanı Fernando Hierro'yu andırıyordu.

2010 yılında yaşadığı sakatlıkların ardından, deneyimli isim Namık Gültekin'le birlikte kulübede yer almaya başlayan Ethem Kılıç, Arçelik takımına oynarken yaptığı ağabeyliği ve liderliği artık teknik direktör olarak yapmaya ve takımına daha büyük başarılar yaşatmak için var gücüyle çalışmaya koyuldu. Bu çalışma meyvelerini yavaş yavaş vermeye başlamış ve Arçelik takımı yükselişe geçmiştir. Ardı ardına gelecek madalya ve başarılarının mimarı Ethem Kılıç olacaktır.

Arçelik, Ethem Kılıç'ın teknik adamlığı döneminde harika maçlar çıkarmıştır. Takım 2010 senesinde çeyrek finalde Turkcell'e penaltılarla elenmesine rağmen oynanan futbolda bundan sonra yaşanacak başarıların işaretlerini görmek mümkündür.

Seneler 2011'i gösterdiğinde Arçelik takımı Lotto Şirketler Futbol Ligi'nde ilk şampiyonluğunu yaşamıştır. Şampiyonluğa doymayan kırmızı-beyazlılar 2013 ve 2014 sezonlarında da kupayı kaldırmış ve 3. yıldızı takan ilk takım olmuştur.

En son 8 Şubat 2015 tarihinde ilk kez düzenlenen Süper Kupa finalinde Arçelik ile şampiyonluğa yürüyen Ethem Kılıç, Arçelik'in Lotto Şirketler Futbol Ligi Tarihi Puan Cetveli'nde 2. sırada olmasında büyük pay sahibidir.

Bir süredir Lotto Şirketler Futbol Ligi'nden uzak kalan efsanemizi en kısa zamanda sahalarda tekrar görmek umuduyla...