BAT Türkiye Zirveyi Sevdi

BAT Türkiye Zirveyi Sevdi
28.11.2010

B Grubu ndaki liderlik mücadelesinde zafer BAT Türkiye-3 ün oldu.

28 Kasım Pazar günü, 2009'un başarılı ekiplerinden Michelin ile uzun bir aradan sonra yeniden Şirketler Basketbol Ligi'ne dönüş yapan Kalekim arasında oynanan maçla başladı. Çekişmeli geçen maçta Michelin adına Ömer Keskiner etkili penetrelerini 8 sayı ile sonuçlandırdı. Kalekim'de ise Ertuğ Altuneli 6 sayı ile takımının skor yükünü üstlendi. Son ana kadar heyecanın devam ettiği maç 12-8 Michelin üstünlüğü ile sona erdi.

Lig'deki ilk maçında Arkas Line karşısına çıkan BAT Türkiye-3 başarılı oyunu ile turnuvadaki iddiasını ortaya koydu. Gökhan Yeşilkaya, Bat Türkiye'nin 14 sayısını atarak takımının yaptığı parlak başlangıçta baş rolü üstlendi. Arkas Line'da ise Fatih Şah ve Halit Suphi Güvenç'in altışar sayısı galibiyete yetmedi. BAT Türkiye sahadan 24-15 galip ayrıldı.

BAT Türkiye'yi ikinci maçta daha zorlu bir sınav bekliyordu. Michelin karşısında son ana kadar rahat nefes alamayan BAT Türkiye'de Gökhan Yeşilkaya ve İlker Baytemir yedişer sayı atarak takımlarının ikinci maçtan da galip ayrılmalarında büyük pay sahibi oldular. Michelin ise Sertan Akçagöz'le 7 sayı bulmasına rağmen maçın son anlarında üçlük atış başarısını sağlayamayınca skoru lehine çeviremedi. BAT Türkiye ikinci maçını da kazanmasını bildi (16-13).

İlk maçlarını kaybeden iki ekip için de büyük öneme sahip olan maçta Kalekim ve Arkas Line karşılaştı. Her iki takımın da savunma dozajını maksimuma çıkarmaları maçta toplam 11 sayı atılması ile sonuçlandı. Bu on bir sayının dokuzunu atmayı başaran Arkas Line playoff vizesi için avantajı kapmayı başardı (9-2).

B Grubu'nun ikincisini belirleyecek olan maçta Michelin ve Arkas Line karşı karşıya geldi. Günün en çekişmeli maçlarından birinin finali de bu mücadeleye yakışır bir şekilde gerçekleşti. 17 sayılık süper bir performans gerçekleştiren Ömer Keskiner'in attığı son serbest atışın ardından Arkas Line'ın bu maçtaki en skorer ismi olan Barış Ersoy'un (7 sayı) kullandığı şut basket olmayınca normal süre 17-17'lik beraberlikle sona erdi. Uzatmada Cenk Kabacaoğlu'nun attığı üç sayılık baskete Ömer Keskiner'in iki serbest atış sayısı ile karşılık veren Michelin'de son saniyede kullandığı serbest atışı sayıya çeviremeyen Ömer Keskiner takımını ikinci uzatmaya taşıyamadı. maçı 20-19 kazanan Arkas Line güçlü bir rakibi yenmenin dışında grup ikincisi olarak playoff'a kalmanın da sevincini yaşadı.

Artık iddiası kalmayan Kalekim'in grup liderliğini garantileyen BAT Türkiye karşısındaki sportmence ama arzulu mücadelesi bolca alkış almayı fazlasıyla hak etti. Ertuğ Altuneli 6 sayı atarak Kalekim'in en skorer oyuncusu olurken BAT Türkiye'nin yıldız oyuncusu Gökhan Yeşilkaya ikinci kez double yaparak 10 sayıyla maçı tamamladı. 16-8 kazanan BAT Türkiye-3 playoff'ta Ernamaş-Abdi İbrahim-2 maçının galibini beklemeye başladı.

Galeri-1
Galeri-2

B Grubu O G M A Y P İ. Av
BAT Türkiye-3 3 3 0 56 36 6 -
Arkas Line 3 2 1 44 45 5 -
Michelin 3 1 2 44 44 4 -
Kalekim 3 0 3 18 37 3 -
 
A TAKIMI SKOR B TAKIMI
Michelin 12 - 8 Kalekim
Arkas Line 15 - 24 BAT Türkiye-3
         
BAT Türkiye-3 16 - 13 Michelin
Kalekim 2 - 9 Arkas Line
         
Michelin 19 - 20 Arkas Line
Kalekim 8 - 16 BAT Türkiye-3