Embil İlaç Dionne’la Yüksekten Uçtu

Embil İlaç Dionne’la Yüksekten Uçtu
29.11.2010

I Grubu nda Embil İlaç fırtına gibi esti.

Geçtiğimiz yılın konferans yarı finalisti Anadolubank ilk maçında Millenicom Telekom karşısında zor anlar yaşadı. Millenicom Telekom'dan Kenan Balkan 7 sayı ile takımının skor yükünü üstlenirken Anadolubank'ta bu görev Mehmet Ziya Özcanlı'daydı (10 sayı). Özcanlı'nın üstlendiği bir görev de en sıcak topu tutmak oldu. 13-13 girilen son saniyede kullandığı iki sayılık atışı basketle sonuçlandıran Mehmet Ziya Özcanlı Anadolubank'ın 15-13'lük zaferinin de baş rol oyuncusu oldu.

Doğuş Otomotiv karşısında ilk maçını oynayan Embil İlaç'ta oynadığı müthiş basketbolla dikkatleri kolayca üzerine çeken Demetrice Dionne 16 sayı ile sahanın yıldızı oldu. Doğuş Otomotiv'de Mehmet Fatih Türker'in 6 sayısı takımının maça ortak olmasına yetmedi. 26-14 kazanan Embil İlaç taraftarından da bolca alkış aldı.

İlk maçlarını kazanan iki ekip Embil İlaç ve Anadolubank'ın karşılaştığı maçın büyük bölümü Anadolubank üstünlüğü ile geçildi. Son iki dakikada rakibine sayı şansı vermeyen Embil İlaç, Nurettin Ersel Taşöz ve Demetrice Dionne ile bulduğu sayılarla maçı kazanmasını bildi (19-15). Demetrice Dionne 15 sayı ile maçın en skoreri olurken Anadolubank'tan Mehmet Ziya Özcanlı 8, Oğuz Korkmaz 7 sayı ile takımının sayılarını paylaştılar.

İlk maçlarını kaybeden iki takımın mücadelesinde gülen taraf Doğuş Otomotiv oldu. Millenicom Telekom karşısında Cihan Bicioğlu ve Erkut Aykut ile sekizer sayı bulan Doğuş Otomotiv sahadan 20-6 galip ayrıldı.

Grup ikincisi olmak için sahaya çıkan Anadolubank ve Doğuş Otomotiv maçından grup ikinciliği vizesini alarak çıkan ekip Doğuş Otomotiv oldu. Oğuz Korkmaz'la 5 sayı bulan Anadolubank, Mehmet Fatih Türker'in 10 sayısına engel olmayınca maça ortak olmakta zorlandı. 16-9 kazanan Doğuş Otomotiv I Grubu ikincisi olarak playoff'taki yerini aldı.

Oldukça zorlu bir grupta mücadele eden, oynadığı iyi oyuna galibiyet de eklemek isteyen Millenicom Telekom grup liderliğini garantileyen Embil İlaç karşısında yine dirençli bir oyun ortaya koydu. son ana kadar maça ortak olma iddiasını sürdüren Meillenicom Telekom da Demetrice Dionne'u durduramayınca Embil İlaç grup maçlarını 16-13'lük galibiyetle tamamladı. Millenicom Telekom'dan Abidin Şevki Kuyulu 8 sayı atarak takımına önemli bir katkı sağlarken, Embil İlaç'tan Demetrice Dionne 13 sayı daha atarak grup maçlarını 44 sayı ile tamamladı.

Galeri-1
Galeri-2

I Grubu O G M A Y P İ. Av
Embil İlaç 3 3 0 61 42 6 -
Doğuş Otomotiv 3 2 1 50 41 5 -
Anadolubank 3 1 2 39 48 4 -
Millenicom Telekom 3 0 3 32 51 3 -
 
A TAKIMI SKOR B TAKIMI
Anadolubank 15 - 13 Millenicom Telekom
Doğuş Otomotiv 14 - 26 Embil İlaç
         
Embil İlaç 19 - 15 Anadolubank
Millenicom Telekom 6 - 20 Doğuş Otomotiv
         
Anadolubank 9 - 16 Doğuş Otomotiv
Millenicom Telekom 13 - 16 Embil İlaç