Hardline Konferansı Çeyrek Final Maçları

Hardline Konferansı Çeyrek Final Maçları
12.12.2010

Hardline Konferansı nda Nobel İlaç, HP, BAT Türkiye-3 ve Roche yarı finalde mücadele etme hakkını kazandılar.

Michelin karşısında geçtiğimiz yılın En Değerli Oyuncusu Veli Yıldırım'la 8 sayı bulan Nobel İlaç maçın genelinde skorda üstünlüğü elinde tutan takım oldu. Michelin ise Sertan Akçagöz ile 5 sayı bulduğu maçı toplamda 8 sayı ile tamamlayınca 16-8 kazanan Nobel İlaç turnuvada son güne kalan ilk takım oldu.

HP bunu hep yapıyor. Bir önceki maçında 9-0 geriden gelip maçı kazanan HP, bu sefer aynı senaryoyu Şekerbank karşısında da sergiledi. Maçın son dakikasına 10-9 yenik giren HP Aytun Tuncer'in üçlüğü ile önce 12-10 öne geçti. Aynı oyuncudan bir de faul atışı ile basket bulan HP sahadan 13-10 galip ayrıldı. Şekerbank'ın attığı 10 sayının tamamını tek başına kaydeden Cemre Akkaya'nın etkili oyununa skor olarak katkıda bulunan başka takım arkadaşı olmayınca Şekerbank'ın konferans yarı final hayali gelecek yıla kaldı.

BAT Türkiye-3 turnuvadaki beşinci maçında İzocam karşısında oldukça etkili bir oyun sergiledi. İzocam ise skorer oyuncusu Volkan Biçer'in yokluğuna rağmen müthiş bir maç çıkaran Halil İbrahim Uzun liderliğinde rakibine aynı şekilde karşılık verince ortaya seyrine doyulmaz bir maç çıktı. 21-21 berabere biten normal sürenin ardından İlker Baytemir'le 5 sayı bulan BAT Türkiye son saniyeye 3 sayı önde girdi. Maç boyunca 19 sayı atan Halil İbrahim Uzun son denemesinde topu çemberden geçiremeyince maç 28-25 BAT Türkiye üstünlüğü ile sona erdi. BAT Türkiye adına 11 sayı atan İlker Baytemir ve 10 sayı atan Gökhan Yeşilkaya takımlarının en skorer isimleri oldular.

2006 yılının gümüş madalyalı ekibi İmteks ile bu yıl madalya mutluluğu yaşamak isteyen Roche'un yolları konferans çeyrek finallerinde kesişti. Final kalitesinde geçen maçın sonunda gülen taraf 30-25'lik skorla Roche oldu. Mehmet Özbay'la (15 sayı) pota altında etkili olan İmteks'e Tolga Balkan'la (17) dışarıdan cevap veren Roche zorlu geçen maçın ardından hedefine bir adım daha yaklaştı.

Foto galeri için lütfen tıklayınız...

A Takımı Skor B Takımı
Nobel İlaç 16 - 8 Michelin
Şekerbank 10 - 13 HP
BAT Türkiye-3 28 - 25 İzocam
İmteks 25 - 30 Roche