İmteks’in Kartalları Yüksekten Uçtu

İmteks’in Kartalları Yüksekten Uçtu
06.12.2010

D Grubu ndaki playoff savaşının galipleri İmteks, ATÜ ve DHL Express-2 oldu.

Bu yıl da ligimizde mücadele eden ve 2004 yılında başlayan 3x3 Şirketler Basketbol Ligi'nin ilk yılında yer alan altı takımdan biri olan İmteks'i tanımlamak istesek herhalde "şarap gibi" demek yanlış olmaz. Lig'in yedinci yılında ne zaman yaşlanırlar dediğimiz oyuncuları ile yine çok başarılı bir sezon başlangıcı yaptılar. İlk maçta rakipleri turnuvaya son anda katılan Bayer Topkapı idi. Fazla antrenman yapma şansı bulamayan Bayer Topkapı İmteks'i zorlasa da tecrübe bir kere daha kazanmaya yardımcı oldu. İmteks 20-15 kazanırken Gürcan Karapınar 10 sayısı ile galibiyette büyük pay sahibi oldu. Maçın en skorer ismi ise 11 sayısı ile Bayer Topkapı'dan Murat Sezgin oldu.

Gruptaki ikinci maçta ise yine deneyimli bir takım DHL Express-2 ile bir başka yeni takım ATÜ karşı karşıya geldi. Doğuş Oktay'ın 11 sayısı ile sonuca giden ATÜ maçı 17-6 galip tamamladı.

Gruptaki ikinci maçlarda heyecan zirve yaptı. ATÜ-İmteks maçında son anlara kadar çekişme devam etti. ATÜ'den Doğuş Oktay'ın 9, Emre Çakır'ın da 7 sayılık performansları galibiyete yetmedi. İmteks'te ise Gürcan Karapınar ve Mehmet Özbay sekizer sayı, Ecdat Naak da 6 sayı atarak takımlarını galibiyete taşıdılar. 22-18 kazanan İmteks gruptan çıkmayı garantiledi.

Playoff vizesi alabilmek için büyük önem taşıyan Bayer Topkapı-DHL Express-2 maçında her iki takımın da playoff inadı seyretmesi son derece keyifli bir maç ortaya çıkardı. Bayer Topkapı'da 12 sayı atan Muzaffer Tüfeksever'in skorer oyununa sadece Murat Sezgin'den 4 sayılık bir katkı geldi. DHL'de ise Lig'in en deneyimli isimlerinde biri olan Atilla Demirbilek'in 13 sayılık harika performansı önce maçı uzatmaya, ardından da 22-16'lık galibiyete taşıdı.

ATÜ son maçında Bayer Topkapı ile karşılaştı. Son derece yıpratıcı iki maç oynayan Bayer Topkapı bu maçta ATÜ karşısında gereken direnci gösteremedi. Tur atlamak için mutlak galibiyete ihtiyacı olan Bayer Topkapı'da Murat Sezgin'in 7 sayılık katkısına takım arkadaşlarından eşlik eden olmayınca Doğuş Oktay'la coşan ATÜ 32-9'luk galibiyete ulaşmayı bildi. 20 sayı atan Doğuş Oktay 7 yıllık lig tarihinde bir maçta en çok sayı atan 6. sporcu unvanını elde etti.

Grupta ilk üç sırayı belirlemesi açısından önem taşıyan maçta İmteks ile DHL karşı karşıya geldi. DHL kazanması halinde grup liderliğini alabilecekken kaybetmesi halinde grup üçüncülüğü ile yetinecekti. İmteks'in kazanması halinde grup liderliği kesin olmakla birlikte kaybederse üçüncü sıraya kadar gerilemesi mümkündü. Bu maçta da büyük çekişme yaşandı. DHL'de Volkan Demiroğlu 7, Volkan Akkocaoğlu 6 sayı ile oynarken, İmteks'te tüm sayılar üç oyuncu arasında paylaşıldı. Ecdat Naak ve Mehmet Özbay yedişer sayı atarken, Gürcan Karapınar 6 sayı attı. Son iki saniyede Mehmet Özbay'ın kullandığı serbest atıştan dönen topu alan DHL'de üç sayılık atış yapan Atilla Demirbilek topu zamanında çembere gönderemeyince İmteks sahadan 20-17 galip ayrıldı.

Foto Galeri-1
Foto Galeri-2
Foto Galeri-3
Foto Galeri-4

D Grubu O G M A Y P İ. Av
İmteks 3 3 0 62 50 6 -
ATÜ 3 2 1 67 37 5 -
DHL Express-2 3 1 2 45 53 4 -
Bayer Topkapı 3 0 3 40 74 3 -
 
A TAKIMI SKOR B TAKIMI
İmteks 20 - 15 Bayer Topkapı
DHL Express-2 6 - 17 ATÜ
         
ATÜ 18 - 22 İmteks
Bayer Topkapı 16 - 22 DHL Express-2
         
İmteks 20 - 17 DHL Express-2
Bayer Topkapı 9 - 32 ATÜ-