Şekerbank’tan Şeker Gibi Başlangıç

Şekerbank’tan Şeker Gibi Başlangıç
29.11.2010

Matematiğin sınırlarının zorlandığı F Grubu nda puantajın zirvesi Şekerbank ın oldu.

F Grubu'nda işler biraz karışık. Neden mi? En çok sayı atan takım grupta ancak üçüncü sırada yer alabildi. Genel averajı en kötü olan takım grup ikincisi, en iyi olanı ise sonuncusu oldu. Lideri yenen tek takım playoff'a kalamayan tek takım oldu. Bir fazla basket atarak grup lideri olacakken, girmeyen bir şutla turnuva dışında kalan takım. Bunların hepsi F Grubu'nda yaşandı.

2004 yılında bronz madalya kazanan TNT uzun bir aradan sonra geri döndüğü Şirketler Basketbol Ligi'nde, Lig'in yeni takımlarından Şekerbank karşısında Alpay Doğan'ın 8, Hamdi Bülbüldere'nin de 9 sayılık oyunları ile sonuca rahat gitti. Şekerbank ise Özhan Özdemir ile 5 sayı bulsa da rakibinin toplamda 7 sayı gerisinde maçı tamamladı. 17-10 kazanan TNT lige güçlü bir geri dönüş yapmış oldu.

Tecrübeli iki ekip Nestlé-1 ve Multi-Development'ın mücadelesi soluk soluğa izlendi. Maç boyu her iki taraf ta istediği skor farkını bir türlü yakalayamazken, denk güçlerin mücadelesinde gülen taraf 17-16 ile Nestlé oldu. Nestlé'de Engin Tayşi ve İbrahim Özgüven sekizer sayı ile maça damgalarını vururken Multi-Development'tan Çağın Işıkdağ'ın 8 sayısı maçı kazanmaya yetmedi.

Multi-Development ilk maçta yapamadığını ikinci maçta TNT karşısında yaptı. TNT karşısında Cem Bodur (10 sayı) silahını kullanan Multi-Development, 9 sayı atan Alpay Doğan'ı durdurmakta zorlansa da sahadan 16-14'le galip ayrıldı.

İlk maçta "Lig'e Hoşgeldin" yenilgisini tadan Şekerbank ikinci maçında Nestlé karşısında biraz daha etkili bir oyun ortaya koyabildi. 5 oyuncusu ile skor bulan ve Nestlé'nin skorerlerini kilitlemeyi başaran Şekerbank 12-7 kazanarak playoff için daha iyi bir yer kapma umutlarını son maça taşımayı başardı.

Son maçlar öncesinde tüm takımların hem grup liderliği hem de sonuncu olarak elenme ihtimalinin bulunduğu F Grubu'nda herkes hem kendi maçını hem de aynı anda diğer potada oynanan rakiplerin maçını takip ediyordu. bir dakika daha önce tamamlanan Şekerbank-Multi Development maçında tur vizesini alan taraf Şekerbank oldu (18-16). Multi-Development Kaptanı Cem Bodur'un 10 sayısı ise takımının galibiyete uzanmasına yetmedi. Bu sonuçla her iki takımın kaderi de son dakikası oynanan TNT- Nestlé maçının sonucuna göre belli olacaktı.

Her iki takımın da var güçleri ile mücadele ettikleri maçta TNT'nin skor yükünü 9 sayı ile Hamdi Bülbüldere üstlendi. Nestlé de ise İbrahim Özgüven 9 sayı ile Bülbüldere'ye karşılık verdi. Son saniyesine kadar büyük bir çekişme ve heyecanın yaşandığı maç16-15 Nestlé üstünlüğü ile sona erdi. İkişer galibiyeti olan Şekerbank ve Nestlé arasındaki maçı kazanmış olan Şekerbank grup lideri, Nestlé ise ikinci olarak playoff'a kaldı. Birer galibiyetli takımlar Multi-Development ve TNT arasındaki maçı kazanmış olan Multi-Development ise grup üçüncüsü olarak playoff trenine son bileti kaptı.

Galeri-1
Galeri-2

F Grubu O G M A Y P İ. Av
Şekerbank 3 2 1 40 40 5 -
Nestlé-1 3 2 1 40 43 5 -
Multi-Development 3 1 2 48 49 4 -
TNT 3 1 2 46 42 4 -
 
A TAKIMI SKOR B TAKIMI
TNT 17 - 10 Şekerbank
Nestlé-1 17 - 16 Multi-Development
         
Multi-Development 16 - 14 TNT
Şekerbank 12 - 7 Nestlé-1
         
TNT 15 - 16 Nestlé-1
Şekerbank 18 - 16 Multi-Development