Efsaneler CENGİZ YILMAZ

Efsaneler CENGİZ YILMAZ
10.06.2016

Lotto Şirketler Futbol Ligi efsaneler bölümünün 10. konuğu Anadolubank’ın 10 numarası aynı zamanda kaptanı Cengiz Yılmaz.

Efsane orta saha 16 Ekim 1979 İstanbul doğumludur. Aslen Giresun'un şirin ilçesi Tirebolu'ludur. Evlidir ve Anıl Ege isimli bir yakışıklı oğlu vardır. 2005 yılından bu yana Anadolubank'ta çalışmaktadır. 1995'ten 2011 yılına dek Topkapı, Alemdağ ve Taşdelenspor kulüplerinde amatör futbol oynamıştır. Beşiktaş taraftarı olan Cengiz Yılmaz futbolun dışında sinema, tiyatro ve sporun diğer dalları ile ilgilenmektedir.

Anadolubank formasını terlettiği yıllarda takımın vazgeçilmezlerinden birisiydi Cengiz Yılmaz. Takımının oynadığı 45 müsabakanın tamamında ilk 11'de yerini almış ve çok az sayıda maçta oyundan alınmıştır. Sakatlık, ceza vs. gibi nedenlerle takımını hiç yalnız bırakmamıştır. Tam anlamıyla bir istikrar abidesidir.

Orta saha oyuncusu olmasına karşın skora katkı sağlamasını da başarabilen usta ayak, attığı 17 golle Lotto Şirketler Ligi'nde en çok gol atan orta saha oyuncularındandır. Terazi burcunun tipik özelliği olan güçlü hislerini oyunda çok iyi kullanan kaptan, doğru zamanda doğru yerde olmayı ve doğru hamleyi yapmayı başarabilen nadir oyunculardandır.

Ofansif olduğu kadar takımına defansif katkı da sağlamıştır. Defans ile forvet arasında köprü görevini üstlenmiştir çoğu kez. Çok güçlü görünmeyen fiziğine karşın ikili mücadelelerdeki başarısıyla dikkat çekmiştir. Ayak içi plaseler ve uzak mesafelerden kaleye gönderdiği sert ve düzgün şutlarla kalecilerin korkulu rüyasıdır Cengiz Yılmaz. Oyunculuk becerilerinin yanı sıra centilmen yapısıyla rakiplerinin saygısını kazanmayı başarmıştır.

3 Önemli Sezon

Her sezon elbette önemli ama Cengiz Yılmaz için şu üç sezonun yeri farklı...

Cengiz Yılmaz 2010 yılında gösterdiği üstün performansıyla yılın altın karmasında yerini aldı. Özellikle 2. turda Denizbank'ı 3-2'yle geçtikleri maçta sergilediği müthiş oyun ve attığı 2 gol daha dün gibi hatırımızda...

2011 yılı Anadolubank için çok zorlu geçti. Cezalıların ve sakatların çok olduğu bir sezonda takımına örnek bir liderlik yaptı kaptan. Zorlu maçların ardından rakiplerini bir bir deviren Anadolubank finale kadar yükseldi. Arçelik'e 1-0 kaybedilen maçın ardından Cengiz Yılmaz'lı Anadolubank sezonu gümüş madalyayla kapadı.

2013 yılı Anadolubank'ın futbolunun olgunlaştığı ve şampiyonluk hedefinin konduğu bir yıldı. Cengiz Yılmaz ve arkadaşları kazanma arzularını ve takım ruhlarını ortaya koydular. Kaptan, finalin eşiğinden dönülen sezonda 34 yaşında olmasına rağmen son düdüğe kadar sergilediği mücadelesiyle gençlere örnek oldu ve yine takımın en iyileri arasında yer aldı. Bu kez madalyanın rengi bronzdu.

Teşekkürler Cengiz Kaptan

8 sezon Lotto Şirketler Futbol Ligi'nde boy gösteren Anadolubank takımının efsane kaptanı Cengiz Yılmaz'a bize futbol adına izlettirdiği keyifli dakikalar ve unutulmaz beyefendiliği için çok teşekkür ediyoruz. Mutlu ve sağlıklı bir ömür diliyoruz efsanemize...