2012 Şampiyonu Marport

2012 Şampiyonu Marport
15.12.2012

Lotto Şirketler Futsal Ligi 2012 sezonunun final karşılaşmasında güçlü rakibi QNB Finansbank’ı normal süresi 0-0 biten maçta penaltı atışları sonunda 3-2 yenen Marport art arda ikinci kez şampiyonluğa ulaştı.

İki dev ekip "Marport" ve "QNB Finansbank" şampiyonluk yolunun son durağı olan final maçında karşı karşıya geldiler. 2010 sezonunun çeyrek final maçında karşı karşıya gelen iki ekibin mücadelesinde o yıl gülen taraf Finansbank olurken, bu iki takım geçen yıl final karşılaşmasında mücadele etmişler ve şampiyonluğa ulaşan takım Marport olmuştu. İşte bu yıl da adeta birbirlerine ezeli rakip ve dost olan bu iki ekibin rövanş mücadelesi her şeyden önce beklenildiği gibi fair play içerisinde geçti.
Marport müsabakada Volkan Özgen, Seyhan Güler (C), Ömer Selçuk Özdemir, Beyhan Dağlı ve Serkan Yılmaz, Erkan Polat, Erkan Kurtul, Erdi Aras, Yusuf Onacak, Emrah Kılıç, Sezer Ateş ve Seyfullah Kocaman'dan oluşan bir kadro ile yer alırken, QNB Finansbank Onur Arda, Metin Köprülü, Ersin Muhacıroğlu, Eraslan Acar, Cem Pehlivan, Engin Söker (C), Ahmet Dizman, Mümin İlter, Osman Baran, Necdet Ülker, Ali Al ve Deniz Dursun ile sahadaydı.
Finale yakışır mücadele her iki ekibinde tempolu oyunu ile başladı. İlk yarının büyük bölümünde, iki takımın da gole dönük karşılıklı ataklarında kaleciler sahneye çıkarak forvetlere geçit vermedi. Maçın 13. dakikasında Arkas Marport adına Kaptan Seyhan Güler yaptığı dripling ve çalımlarla kaleye kadar sokuldu. Seyhan kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yaptı, kaleci Onur kurtardı. Kaleciden dönen topa Seyhan tekrar vurdu, bir kez daha top onurda kaldı. İlk yarı 0-0'lık sonuçla tamamlandı. İkinci yarıda da takımların karşılıklı atakları vardı. Bu ataklardan birinde QNB Finansbank adına Cem Pehlivan sol kanatta buluştuğu topla iki kişiyi geçti, kaleci Özgen ile karşı karşıya kaldı, sert vurdu kaleci Özgen gole izin vermedi. Karşılaşmada son bölümler yaklaşırken Marport adına Erkan Kurtul organize gelişen atakta kaleci Onur ile karşı karşıya kaldı yaptığı vuruş kaleci Onur'da kaldı. Kalecilerin formda olduğu günde her iki takımın tüm mücadelesi ve gol girişimlerinden gol sesi çıkmazken karşılaşma da başladığı gibi 0-0 sona erdi.

Heyecan Dolu Penaltılar ve Gelen Şampiyonluk
Marport'ta penaltılarda Serkan Yılmaz, Ömer Selçuk Özdemir ve Seyhan Güler'in gollerine karşılık QNB Finansbank'da penaltılarda Cem Pehlivan ve Ali Al topu ağlarla buluşturdu. Marport penaltı atışları sonunda rakibi Finansbank'a 3-2 üstünlük kurup Lotto Şirketler Futsal Ligi 2012 sezonunu geçen yılın ardından üst üste ikinci kez kazanarak mutlu sona ulaştı.
2012 sezonunda 56 karşılaşmada fileler tam 361 kez havalandı. Gol krallığında da son ana kadar süren yarışta Efesan Grup'dan Berkan Kaya, Samsung takımından 12 gollü Serkan Gönen'i attığı 13 golle geride bırakarak gol krallığına ulaştı.
Ödül Töreni
İlk olarak ligde bir çok karşılaşmada görev yapan müsabakanın hakemleri Burak Karagülle, Cengiz Ataş, Burcu Ataş ve Cengiz Ateş teşekkür plaketi ile ödüllendirildiler. Ardından sezonun en centilmen oyuncusu Arkas Marport'un emektar kalecisi ve aynı zamanda ligin en yaşlı oyuncusu Seyfullah Kocaman'a Allan Carr Fair Play ödülü takdim edildi. British English Gol Krallığı plaketini ve ödülünü attığı 13 golle kazanan Berkan Kaya (Efesan Grup) alırken, Lotto En Değerli Oyuncu ve Cougar Altın Eldiven ödülünü Arkas Marport'tan Volkan Özgen aldı. Bireysel ödüllerde son olarak Altın Karma'ya giren beş oyuncu Marpor'tan Volkan Özgen, Ömer Selçuk Özdemir, QNB Finansbank'tan Metin Köprülü, Efesan'dan Berkan Kaya ve Çağatay Çakır plaket ile onurlandırıldı.
Bireysel ödüllerin ardından takım ödüllerine geçildi. İlk olarak dördüncü sırada yer alan Aktif Bank tüm seyirciler tarafından alkışlandı. Üçüncülük karşılaşması galibi Efesan Grup oyuncuları bronz madalyalarını QNB Finansbank bölge müdürlerinden Engin Söker'in elinden aldı. Bu sezon muhteşem performansıyla finale kadar gelerek ikinci sırada yer alan QNB Finansbank'a madalyalarını Marport yöneticisi ve aynı zamanda teknik direktörü Ertürk Çalık takdim etti. Sıra şampiyonun anons edilmesine gelmişti. İkinci şampiyonluğuna ulaşan Marport'un anons edilmesiyle birlikte tüm taraftarlar ve diğer izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı. Marport'lu oyunculara madalya ve şampiyonluk kupası QNB Finansbank teknik direktörü ve bölge müdürlerinden Ali Solmaz takdim ederken kupa patlayan konfetiler eşliğinde Marport'lu oyuncuların ellerinde yükseldi.
2012 yılında ligde yer alan tüm takımlarımıza teşekkürlerimizi gönderirken, derece giren takımlara tebriklerimizi gönderiyoruz. 2013 sezonunda görüşmek dileğiyle.
 

 

Diğer Fotoğraflar