Hummel Şirketler Halı Saha Ligi 16. sezon 5. hafta karşılaşmasında Ata Grubu ile Assemcorp mücadele etti. Haftanın en dengeli geçmesi beklenen maçlarından biri olarak öne çıkan randevuda, Ata Grubu etkili oyunu ve hücumdaki çeşitliliğiyle sahadan 5-1’lik net bir skorla galip ayrıldı.
Karşılaşmaya daha konsantre başlayan Ata Grubu, dakikalar ilerledikçe oyunun merkezini domine etti. İlk gol 16. dakikada geldi. Kerem Şahbaz ceza yayı üzerinde savunmanın hatasını değerlendirdi ve topu filelerle buluşturdu: 1-0. Bu golün hemen 1 dakika ardından yine sahneye çıkan Kerem Şahbaz, bu kez kontra atağı tamamladı ve farkı ikiye çıkardı: 2-0. İlk bölümdeki bu seri, maçın havasını Ata Grubu lehine çevirdi.
İkinci yarıya hızlı giren Ata Grubu, baskısını artırarak oyunu rakip sahaya yığdı. 31. dakikada Burak Şekeroğlu ceza alanı gelen topu düzgün kontrol edip sert vuruşla skoru 3-0 yaptı. Bu golün şoku daha atlatılmadan, 32. dakikada yine Kerem Şahbaz ağları havalandırdı. Şahbaz, bu golle hat-trick yaparak gecenin en dikkat çeken ismi oldu ve skor 4-0’a geldi. 47. dakikada Furkan Topçu ceza sahasında oluşan karambolde fırsatçılığını konuşturdu ve farkı beşe taşıdı. Ata Grubu hem hücumda verimli hem savunmada dengeli oyunu ile alkış topladı.
Assemcorp ise oyundan kopmayarak mücadele etmeye devam etti. Maçın son anlarında atağa çıkan Mehmet Recep Acar, savunmanın arkasına sarkarak farkı azaltan golü attı. Acar’ın 49. dakikadaki şık bitirişi skoru belirledi: 5-1.
Assemcorp özellikle ikinci bölümde atak denemeleriyle pozisyon üretmeye çalışsa da rakip savunmayı aşmakta zorlandı. Buna karşın oyun disiplininden kopmayan, son ana kadar mücadele eden bir görüntü verdiler.
Bu sonuçla Ata Grubu haftayı güçlü bir galibiyetle tamamlayarak moral kazanırken; Assemcorp ilerleyen haftalar için oyun içi dirençli görüntüsüyle olumlu sinyaller verdi. Sahada mücadele, tempo ve keyif yine en üst seviyedeydi.







