Final Gününün Kazananı Koç Holding 1

Final Gününün Kazananı Koç Holding 1
19.06.2023

4 farklı lokasyonda 42 takımın katılımıyla gerçekleşen Fonex Şirketler Bowling Ligi’nde final turu oynandı. Şampiyon Koç Holding 1 oldu.

Fonex Şirketler Bowling Ligi'nin 5. sezonu 4 farklı lokasyonda toplam 42 takımın katılımıyla gerçekleşti. Heyecanın rekabetin ve eğlencenin doyasıya yaşandığı 5. sezonda tüm takımlar için ilk hedef yarı final için ilk 16 sıralamasına girmekti. Eleme turları sonrasında en yüksek skor yapan 16 takım Kavacık Funloft'ta buluştu. 

Yarı final etabında heyecan doruktaydı. En yüksek skor yapan takımlar Koç Holding 1, Yapı Kredi Yatırım 1, Koç Holding 2, Nurus 1, Socar 1, Allianz, Paperwork ve Yapı Kredi Yatırım 2 oldu ve bu takımlar adını finale yazdırdı. 

Yarı final turunda en yüksek skor yapan erkek oyuncu, 203 puanla Mustafa Öztürk (Koç Holding 2) olurken en skorer kadın oyuncu ise 138 puanla Tuğçe Uludağ (Koç Holding 2) oldu. 

Final heyecanı büyük bir coşkuyla başladı. Takımlar tanıtılırken alkışlar hiç susmadı ve bütün takımlar birbirlerini motive etti. İlk atışlarından ardından skorlar birbirine çok yakın seyretti. Oyunların 7. 8. frame atışlarına gelindiğinde Nurus 1 Yapı Kredi Yatırım 1 ve Koç Holding 1 skor olarak avantaj yakalayan takımlar oldu. Nurus 1 takımı oyununu erken bitirerek 710 puanla heyecanlı bir bekleyişe başladı. Koç Holding 1 ve Yapı Kredi Yatırım 1 ise şampiyonun belirleneceği 10. frame atışlarını yaptı. Yapı Kredi Yatırım 1 takımında Suat strike atışının üstüne split yaptı ve toplamda 8 puanla 10. frame atışını tamamladı. Yapı Kredi Yatırım 1 takımının skoru 705'de kalırken, Koç Holding 1 takımında Kerem 10. frame atışından önce double strike yaptı. Sonrasında toplamda 8 sayılık bir atış yapınca takım skorunu 714 puana taşıdı ve bu atışla birlikte şampiyon Koç Holding 1 takımı oldu. 

Final turunun en yüksek skorunu yapan erkek oyuncu 210 puanla Oğuzhan Emanet (Nurus 1) oldu. Aynı zamanda final gününün en yüksek skoruna imza atan Oğuzhan Emanet plaketiyle birlikte Fonex'ten hediye setini de kazandı. Kadınlarda ise final turunda en yüksek skor yine Tuğçe Uludağ (Koç Holding 2)'dan geldi. toplamda 87 puan yapan Tuğçe plaketiyle birlikte Fonex'ten hediye setini de kazandı. 

Eleme turlarının en iyi oyuncuları kadınlarda toplamda 232 puanla Teknosa 2 takımından Vuslat İncir olurken erkeklerde 328 puanla Menderes Güneş (Yapı Kredi Yatırım 1) oldu. Bu katagoride de oyuncular hem plaketlerini hemde Fonex'ten hediyelerini aldılar.

Ödül töreninde önce turnuvanın en iyileri hem plaketlerini hemde Fonex'ten hediyelerini aldılar ve akabinde takımlar sırayla sahneye çıkmaya başladı. Turnuvanın 4. olan takımı 634 puanla Paperwork oldu. 705 puanla Yapı Kredi Yatırım 1 takımı bronz madalyaya sahip olurken 710 puanla Nurus 1 takımı gümüş madalyayı boynuna takmaya hak kazandı. Fonex Şirketler Bowling Ligi 5. sezonunda kupayı kaldıran takım ise Koç Holding 1 takımı oldu. 

 

Diğer Fotoğraflar