Final Maçının Hakemi Süper Lig’den!

Final Maçının Hakemi Süper Lig’den!
01.07.2022

Sixt Rent a Car ile Turkcell arasında oynanacak final müsabakasında Süper Lig hakemi Mustafa Kürşad Filiz düdük çalacak.

Lotto Şirketler Halı Saha Ligi 9. Sezonu 3 Temmuz Pazar günü perde kapatıyor, finali ise Süper Lig hakemi Mustafa Kürşad Filiz yönetiyor.

Sixt Rent a Car ile Turkcell'in karşı karşıya geleceği ve kazananın kupaya uzanacağı final müsabakasında Türk futbolunun yetiştirdiği en yetenekli hakemler arasında gösterilen Mustafa Kürşad Filiz düdük çalacak.

Mustafa Kürşad Filiz henüz çok genç yaşta olmasına rağmen 26 Ocak 2016 tarihinde Türkiye Kupası'nda Galatasaray-Kastamonu 1966 maçını başarıyla yöneterek dikkatleri üzerine çekti. Ulusal hakem olarak 3 büyüklerden birinin maçında düdük çalan ilk hakem olarak tarihe geçen Filiz’in o maçta gösterdiği performans bugünlere göz kırpar nitelikteydi. 

35 yaşındaki başarılı hakem 2021/22 Sezonu'nda Süper Lig, Türkiye Kupası ve 1. Lig olmak üzere 19 müsabakada görev aldı. Bu maçlarda 85 kez sarı kartına başvuran Mustafa Kürşad Filiz cebinden 6 kez de kırmızı kart çıkardı. Değerli hakemimiz çıktığı bu müsabakalarda 5 kez de penaltı noktasını işaret etti.