Kupa Sahibini Buluyor!

Kupa Sahibini Buluyor!
29.06.2022

Lotto Şirketler Halı Saha Ligi 9. Sezon Şampiyonu 3 Temmuz Pazar günü sahibini bulacak.

Yarı finalde ING'yi penaltı atışları sonucunda mağlup eden Sixt Rent a Car ve Kaptan Grup'u son dakika golüyle geçen Turkcell, 3 Temmuz 2022 Pazar günü saat 18.30'da kupa için sahaya çıkacaklar. 

Bu sezon D Grubu'nda yer alan iki takım grubun ilk mücadelesinde karşı karşıya gelmişlerdi ve Turkcell mücadeleden 6-0'lık skorla galip ayrılmıştı. NMT Lojistik ve Burgan Bank'ı 7-0'lık skorlarla geçen sarı mavililer Tenteks'i 22-1, ING'yi 4-2 mağlup ederek grubu namağlup lider tamamlamıştı. Turkcell 2. Tur'da Colendi'yi 6-2'lik skorla geçmesine rağmen oldukça zorlanmıştı. Çeyrek finalde Aegon'u 6-1 ile geçen Turkcell, yarı finalde Kaptan Grup'u seyir zevki yüksek bir mücadelenin sonunda mağlup ederek final bileti almıştı. Turkcell finale gelene kadar tam 62 kez rakip fileleri havalandırdı. Kalesinde ise 9 gol gördü. Sarı mavililer ligdeki tek namağlup takım unvanının da sahibi konumunda.

D Grubu'nun ilk maçında Turkcell'e mağlup olan Sixt Rent a Car, bu müsabakadan gerekli dersleri çıkararak yoluna devam etti ve 2. hafta Tenteks'i 8-2 ile geçti. Burgan Bank'ı 7-0 mağlup eden turuncu siyahlılar ING'ye 3-2 mağlup olmasına rağmen grubun son maçında NMT Lojistik'i 9-2 ile geçerek 2. Tur vizesi aldı. 2. Tur'da son şampiyon Yapı Kredi Bankası'nı 1-0 gibi dikkat çekici bir skorla geçen Sixt Rent a Car, bu skoru sürpriz olarak nitelendirenlere ligin favorilerinden QNB Finansbank'ı saf dışı bırakarak cevap verdi. Yarı finalde yine ligin iddialı ekiplerinden ING'yi penaltılarla geçen Sixt Rent a Car pazar günü peri masalına güzel bir son yazmak için sahaya çıkacak.

Final müsabakası öncesinde ise ING ve Kaptan Grup bronz madalya için sahaya çıkacaklar. Üçüncülük müsabakası saat 17.00'de başlayacak.

D Grubu'nda Burgan Bank'ı 7-0 ile geçen ING, NMT Lojistik'i 4-1'lik skorla mağlup ederken Tenteks'e karşı 19-0'lık bir galibiyet almıştı. Yarı finalde mağlup olduğu Sixt Rent a Car'ı gruplarda 3-2 mağlup eden ING, grubun son maçında Turkcell'e 4-2 kaybederek gruptan 2. olarak çıkmıştı. 2. Tur'da Turkon Line'ı 10-2 mağlup eden turunculular çeyrek finalde zorlu Fanuc maçından 2-1 galibiyetle ayrılarak yarı final vizesi almıştı. Yarı finalde ise birçok fırsatı cömertçe harcayan ING 3-1 önde götürdüğü müsabakayı talihsiz goller ve penaltılar sonunda kaybederek kupa şansını yitirmişti. Pazar günü Kaptan Grup'a karşı bronz madalya peşine düşecek ING lig boyunca kaptanı Özgür Baydan önderliğinde baskılı ve kaliteli futbol oynayan bir ekip olarak hafızalarda yer aldı. 

Yarı finalde D Grubu'nda yer almamış tek takım olma özelliği taşıyan Kaptan Grup, C Grubu'na 10-0'lık Colendi galibiyeti ile başlayarak sükse yapmıştı. 2. hafta Yapı Kredi Bankası'nı 4-2 mağlup ederek iddiasını herkese gösteren Kaptan Grup, Teknasyon'u 8-1, Turkon Line'ı 6-1 geçerek 2. Tur'a uzanmıştı. 2. Tur'da D Grubu 4.sü NMT Lojistik ile eşleşen Kaptan Grup rakibini 6-0 mağlup etti. Çeyrek finalde Anadolubank filelerine 9 gol bırakan lacivert beyazlılar yarı finalde Turkcell'e karşı kaliteli bir oyun sergilese de son dakika golüyle adeta yıkıldı. Pazar günü ING'ye karşı bronz madalya için sahaya çıkacak Kaptan Grup ligin göze hoş gelen futbol oynayan takımlarından biri olarak dikkat çekti.

ÜÇÜNCÜLÜK MAÇI

ING - KAPTAN GRUP : 17:00

FİNAL

SIXT - TURKCELL : 18.30

Tüm takımlarımıza sakatlıksız, keyifli bir final günü diliyoruz.