Efsaneler "MERVE AKANDERE"

Efsaneler "MERVE AKANDERE"
13.06.2017

Efsaneler bölümü kaldığı yerden devam ediyor. Yeni konuğumuz sahaya çıktığı ilk maçtan itibaren dikkatleri üzerine çeken, 11 numara deyince akla gelen ilk isim... Merve Akandere

1983, İstanbul doğumlu olan efsanemiz voleybola 1995 yılında Güneş Sigorta alt yapısında başladı ve genç takıma kadar devam etti. Ardından Fenerbahçe'den gelen transfer teklifini değerlendirdi. Üniversite nedeniyle İstanbul'daki voleybol hayatına son vermek zorunda kaldı. Sakarya'dayken Kandıra takımından gelen teklifi geri çevirmedi ve ikinci ligde mücadele etti. Daha sonra üç yıl Kağıtspor'da oynadı. Bu sefer de iş hayatı nedeniyle voleybola nokta koydu.

Ancak...

"Bankada voleybol takımı olduğunu öğrendiğimde havalar uçtum. Uzun yıllar sadece Koç turnuvasında oynadık ve birçok kez şampiyon olduk. Fonex Şirketler Voleybol Ligi hem benim hem de takım arkadaşlarım için harika bir fırsat oldu. Çok keyif aldım. Sakatlıklardan dolayı devam edemesem de burada yaşadığım her anı güzel ve hiç unutmayacağım. En güzel yanlarından biri de eskiden rakip oynadığımız ya da takım arkadaşı olduğumuz arkadaşlarımla yeniden karşılaşmama vesile olmasıydı. Açıkçası veteranlığımı star gibi yaşadım ve sizleri tanıdığım için çok mutluyum"

diyor Akandere...

ve devam ediyor; Bu sene sakatlığımdan dolayı oynayamadığım için çok üzüldüm ama takım arkadaşlarımın şampiyon olması beni çok mutlu etti. Umarım bir gün tekrar sahalara dönebilirim...

2013-2016 yılları arasında üç sezon boyunca ligde mücadele eden efsanemiz 20'ye yakın maça çıktı. Akandere, lider kişilikli bir oyuncuydu ve hırsıyla takımını ateşleyen isimlerin başında geliyordu. İlk sezonunda "En Değerli Oyuncu" seçildi. Ardından iki sezon üst üste "En İyi Baş Smaçör" ödüllerinin sahibi oldu. 

Efsanemize tekrar geçmiş olsun diyor, sunduğu resitali bir daha izleme şansımız olmasını umut ediyoruz.

Diğer Fotoğraflar