2. Tur Biletini NTT Data Aldı

2. Tur Biletini NTT Data Aldı
04.02.2023

2. tur için AXA Sigorta’ya set alması yetiyordu. NTT Data’ya ise set vermeden galibiyet gerekliydi. Maç içinde bir çok kez momentum değişirken NTT Data istediğini aldı ve set averajıyla 2. Tur biletini kaptı.

AXA Sigorta maça tempolu başladı ve üç sayılık serisine karşı NTT Data erken mola aldı (0-3). Mola sonrasında toparlanan NTT Data Berke-Bahadır ikilisiyle vites arttırdı ve skorda eşitliği yakaladı (9-9). AXA Sigorta savunma direnci oluşturdu ve tekrar skorda avantaj yakaladı (10-16). Setin sonlarına doğru Kürşad'ın savunmaya olan katkısı ve AXA Sigorta'nın hücum hataları skorda iki takımı birbirine yaklaştırdı (20-21) ve AXA Sigorta ilk molasını aldı. NTT Datailk seti kazandı (25-22). 

İkinci sete hızlı başlayan taraf AXA sigorta oldu (2-4). NTT Data skorda dengeyi yakalayamayınca ilk molasına gitti (6-9). Mola dönüşü üst üste hücum hataları yapan AXA Sigorta avantajını koruyamadı (10-11). Bora'nın hücum hattına gelmesiyle AXA Sigorta tekrar öne geçti (17-20). Durum 21-21'e geldi ve toparlanan NTT Data Batuhan-Bahadır ikilisiyle sete ortak oldu. AXA Sigorta'nın hücum hatasıyla 23-21'e geldi ve Ayhan Arın mola istedi. İkinci seti geriden gelen NTT Data 25-21 kazandı.

İlk iki seti kazanmanın verdiği moralle üçüncü sete iyi başlayan taraf NTT Data oldu (6-2). AXA Sigorta hücum hattında Merve-İbrahim ikilisiyle skorda dengeyi yakalamaya çalışırken NTT Data Kürşad-İbrahim ikilisinin savunmasıyla skor avantajını elinde tutmaya çalıştı (14-8). Setin sonlarına doğru sekiz sayı farkla NTT Data maç sayısına yaklaştı (19-11). Set ve maç Berke'nin blok sayısıyla NTT Data'nın oldu (25-16). 

Zeynep AXA Sigorta adına yine sahanın en iyilerindendi. NTT Data'da Doğukan ve özellikle Kürşat'ın savunmadaki çabası, Bahadır'ın hücumdaki etkisi turu getirdi. 

Maçın İstatistikleri

 

Diğer Fotoğraflar