5 Set Sonunda Madalya Arçelik’in

5 Set Sonunda Madalya Arçelik’in
16.04.2023

Mücadeleye Anadolu Sigorta daha iyi başladı. Skor 10-4 olduğunda Arçelik molayla nefes almak istedi. Moladan verim alan kırmızı beyazlılar farkı teke indirdi. Alper'in ortadan hücumları file üzerinde Anadolu Sigorta'yı zorladı ve 15-15'te skor dengelendi. Karşılıklı sayılarla dengeli ilerleyen mücadelede Arçelik ivme kazanınca Anadolu Sigorta 21-20'de mola aldı. Moladan sayılarla dönen Arçelik öne geçmeyi başardı ancak Anadolu Sigorta pes etmedi. 24-24 ile uzayan setin kazananı Arçelik oldu (24-26).

İkinci set karşılıklı sayılarla başladı. Anadolu Sigorta biraz daha önde gözükse de oyununu toparlayan Arçelik rakibini yakalayarak öne geçmeyi başardı (8-11). Skor 15-12 Anadolu Sigorta lehine dönünce Arçelik antrenörü Tayfun Pişiren takımı molaya çağırdı. Molalardan verim almayı başaran Arçelik skoru yeniden dengeye getirdi. Setin sonlarına yaklaşılırken Anadolu Sigorta arka arkaya sayılar kazanarak 3 sayılık avantaj yakaladı. Avantajını iyi koruyan lacivert beyazlılar maçta skoru 1-1'e getirdi (25-20).

Üçüncü set dengeli başladı (2-2). Emrah'ın öne gelmesiyle hücumda etkili anlar yaşayan Anadolu Sigorta 7-3 öne geçti. Tayfur hoca durum 10-4'e gelince ilk molasını kullandı ve Tecrübeli hocanın hamlesi skorun 11-8'e gelmesinde büyük rol oynadı. Arçelik'in hücumları Buğra'dan geçemedi ve tekrar Anadolu Sigorta oyunda ipleri eline aldı (19-12). Buğra'nın oyundan çıkmasıyla Arçelik hücumları sahayla buluşmaya başladı ve 20-16'ya gelen skora karşı Anadolu Sigorta ikinci molasını kullandı. Mola dönüşü Hüseyin - Suat ikilisinin blokları Anadolu Sigorta'yı set sayısına yaklaştırdı (23-17). Suan'ın hücumu Anadolu Sigorta'ya set sayısını getirdi (25-19). 

Dördüncü sete Anadolu Sigorta bronz madalya için, Arçelik ise can suyu bulmak için çıktı. Her iki takımın da konsantrasyonu çok yüksekti ve set dengeli başladı (4-4). Karşılıklı sayılarla devam eden mücadelede denge 9-9'dan sonra bozuldu. Arçelik hücumdaki yerleşimiyle rakibine üstünlük sağladı ve 9-12'de rakibine mola aldırdı. Mola dönüşü serisine devam eden Arçelik 14-18'de rakibine bir mola daha aldırdı. Setin sonlarına doğru Emrah Ağca ile Anadolu Sigorta sayılar bulsa da Arçelik avantajını iyi kullandı ve maçı final setine götürmeyi başardı (21-25).

Final setine Arçelik arka arkaya 4 sayıyla başlayınca Anadolu Sigorta mola aldı. Moladan sayılarla dönen lacivert beyazlılar skoru 5-5'te dengelemeyi başardı. 6. sayıyı da bulunca bu sefer Arçelik molaya gitti. 8-7'de saha değişimine gidildi. Maçın son anlarında daha az hata yapan ve geriden gelen Arçelik bronz madalyanın sahibi oldu (17-19).

Final tadındaki maçta Emrah Ağca 16 sayı bulurken Çağatay Rıfat Kale 15 sayısının yanı sıra oyunda tuttuğu kritik toplarla da göz doldurdu.

 

İstatistik Raporu

 

Diğer Fotoğraflar