5 Setlik Düellonun Kazananı Tüpraş

5 Setlik Düellonun Kazananı Tüpraş
11.02.2024

Gruplardaki iyi performanslarıyla takdirleri toplayan iki takımın karşılaşmasına Nestle bir adım önde başladı (3-1). Savunmada daha sağlam durmaya başlayan Tüpraş, performansının karşılığını aldı ve 1 karşı 7'lik seriye imza attı (4-8). Muammer havuzdaki boşluğu çok iyi gördü ve kritik sayıyı takımına getirdi (13-16). Kritik anlarda Nestle'nin yaptığı servis hataları setin kaderini değiştirdi ve set sonuna Tüpraş daha güçlü giren taraf oldu (19-23). Karşılıklı sayılardan sonra skor avantajıyla Tüpraş ilk seti kazandı (21-25). 

İkinci set karşılıklı sayılarla başladı (3-3). Top takibini çok iyi yapan Ali, file üstündeki mücadeleden başarıyla ayrıldı ve skorun dengede kalmasını sağladı (11-11). Kritik dakikalarda daha sakin kalan ve daha az hata yapan ekip Tüpraş oldu (15-18). Oyun disiplininden kopmayan Nestle, geri dönmeyi başardı (19-19). Eray'ın smacı ve Özhan'ın servisleriyle öne geçen Tüpraş karşısında oyundan kopmayan Nestle güzel ikili bloğu ile skora yeniden denge getirdi (22-22). Nefeslerin tutulduğu son dakikalarda Tüpraş öne geçmesine rağmen skoru iyi değerlendiremedi ve Nestle son sayılarda öne geçti (26-25). Kritik anlarda bu sefer hata yapmayan Nestle maçı dengeye getirdi (28-26). 

Karşılıklı 2-0'lık serilerden sonra Kaptan Cihad'ın servise geçmesi ibreyi Nestle lehine çevirdi (7-2). Antrenör Emrecan Teke'nin molasından sonra toparlanan Tüpraş oyuna denge getirdi (10-8). Tüpraş'ın geri dönüşüne maç içinde çözüm üretmeyi başarabilen Nestle yine farkı açmayı başardı (16-10). Kaptan Murat dümenin başına geçtikten sonra Tüpraş vites yükseltti. Tüpraş'ın ritmini arttırmasına rağmen Nestle doğru hücumlarla set sonuna önde giren takım oldu (22-18). Tüpraş sakin kaldı ve bulduğu sayılarla maça tutundu (23-22). Krize girmeye çok yakın olan seti takımına getiren Kaptan Cihad oldu. Aldığı sayıyla takımını maçta öne geçirdi (25-23). 

Müsabakanın üçüncü seti de yüksek rekabet düzeyi ile açıldı. İki takımın da birbirlerine karşı tam bir üstünlük kuramadığı dakikalardan sonra Tüpraş yaptığı doğru hücumlarla öne geçti (5-8). Tüpraş kaçarken Nestle kovalamaya devam etti (19-14). Tüpraş önde götürdüğü sette hata yapmadı ve maçı tie-break setine taşıdı (25-16). 

Heyecanın bir an olsun düşmediği müsabakanın son setine Tüpraş fırtına gibi giriş yaptı (3-8). Saha değişiminden sonra da yakaladığı ritmi kaybetmeyen Tüpraş, Eray'ın 4 numaradan bulduğu sayı ile skoru 4-10'a getirdi. Set sonlarına doğru Nestle, öne geçtiği maçı kaybetmek istemediğini gösterdi (8-13). Aradığı son iki sayıyı da bulan Tüpraş maçı kazandı ve adını bir üst tura yazdırdı (8-15). 

Binar takımını çok iyi yönlendirirken üçüncü sette oyuna giren Murat 18 sayıyla yıldızlaştı. Nestle kaptanı Cihad da 17 sayıyla oynadı.

İstatistik

Diğer Fotoğraflar