Akbank 3-1 NTT Data

Akbank 3-1 NTT Data
14.01.2024

Geçen hafta olumlu sinyaller veren Akbank bu hafta 3 puanı aldı ve ilk iki şansını devam ettirdi.

Haftanın kapanış karşılaşmasına Akbank fırtına gibi girdi (5-0). Fırtınayı durduran NTT Data antrenörü Ramazan Çevik'in molası oldu. Mola sonrasında NTT Data aradığı sayıları bularak oyuna denge getirdi (8-4). İki takımın da maça ısınmasıyla maçtaki kalite seviyesi giderek yükseldi. Akbank Berkay'ın yüksekten vurduğu smaçlarla skoru 15-7'ye taşıdı. Set sonuna yaklaşırken Akbank avantaj yakaladı ama NTT Data çok iyi reaksiyon göstererek rakibine direndi (22-17). Sete noktayı koyan isim güzel smacıyla kaptan Çağrı oldu. Akbank 1-0 öne geçti (25-19). 

İkinci sette Akbank'ın dinamik hücumuna karşı NTT Data'nın sağlam bir savunma yapması voleybolseverlere keyifli anlar izletti. Şükrü'nün bloğa takılmadan vurduğu smaç Akbank'ı 12-7 öne geçirdi. Farkın oluşmaya başladığını gören NTT Data ilk molasını aldı. Akbank farkı açtı ama NTT Data çok güzel sayılar bularak yakaladığı 4 sayılık seri ile durumu 21-15'e getirdi. Umut'un paralele vurduğu smaç setin son sayısı oldu. Akbank maçta 2-0 öne geçti (25-16). 

Üçüncü sette NTT Data'nın savunmada gösterdiği efora karşı Akbank avantaj toplarını iyi değerlendirdi (6-6). Akbank, 6-6'dan sonra 7-0'lık seri yakaladı (13-6). Akbank antrenörü Ünal Serma tüm oyuncularına oynama fırsatı tanırken NTT Data farkı eriterek 21-22 öne geçti. Her topun el yakmaya başladığı dakikalarda Tahsin'in sayısı ile Akbank tekrardan skoru tersine çevirdi (24-23). İki kere uzatmaya giden setin kazananı NTT Data oldu ve maçta durum 2-1'e geldi (25-27). 

Akbank ideal kadrosuyla dördüncü sete fırtına gibi girdi (8-0). Onur'un başarılı servisleri ardından akıllı paslarını Şükrü Berkay ve Tahsin iyi değerlerlendirdi (11-0). Onur 15 başarılı servis attı (15-0). NTT Data dördüncü sette bir türlü istediklerini ortaya koyamadı. NTT Data maça yeniden dahil olmak için çabalasa da Akbank set başındaki seri ile gelen farkın erimesine izin vermedi ve üç puanın sahibi oldu (25-10). 

Tahsin ve Şükrü Berkay hücum gücüyle öne çıkarken Çağrı manşet performansıyla dikkat çekti. Pasör Onur da takımını çok iyi yönlendirdi ve servis performansıyla alkış aldı.

İstatistik

Diğer Fotoğraflar