Akbank 3-1 Vodafone

Akbank 3-1 Vodafone
20.01.2024

Haftanın merakla beklenen karşılaşmalarından biri olan müsabakaya Akbank daha iyi bir giriş yaptı (5-2). Akbank set hücumlarını çok iyi oynadı ve farkı 9 sayıya kadar yükseltti (19-10). Oyuncu değişikliklerinden de katkı alan Akbank zorlu mücadelede ilk seti beklenenden rahat kazandı (25-13). 

İlk seti kaybeden Vodafone ikinci sete daha iyi başladı ama Akbank'tan karşılık gecikmedi (5-5). Set ortasına kadar başa baş giden müsabakada, Vodafone hücumda isabet oranını arttırınca ibre Kırmızıya dönmeye başladı (13-16). Rakibi karşısında geriye düşen Akbank mola aldı. Moladan dönünce topları daha iyi karşılamaya başlayan Akbank duruma yeniden denge getirdi (20-20). Set sonunu daha iyi oynayan taraf olan Vodafone tabelayı 1-1'e yaptı (22-25).

Akbank üçüncü setin başında Onur'un etkili servisleriyle seri yakaladı (3-0). Oyuna denge getiren Vodafone, Emre, Serdar ve Kaptan Tolga üçlüsü ile etkili olmaya çalıştı (9-8). Berkay ve Gencer'in blok katkısı sağladığı anları Akbank önde geçti (15-10). Akbank koşar adım ilerlerken Vodafone da bu ilerlemeyi durdurmaya çalıştı (23-19). Çekişmeli geçen set Berkay'ın sert smacı ile sona erdi (25-19). 

Dördüncü sete moral olarak önde giren Akbank, Tahsin'in de skor katkısıyla durumu 8-5'e getirdi. Akbank sette daha baskın taraf olurken oyuncu değişikliklerinden sonra Vodafone geri döndü ve farkı eritti (22-18). Tabela 22-19'u gösterirken Emre hakeme teması söylerek fair-play ruhunu sahaya yansıttı. Kritik anda güzel bir sportmenlik örneği gösteren Emre Güler herkesten alkış aldı. Heyecandan yerimizde duramadığımız son anlara sahne olan maçta Vodafone son ana kadar takibi sürdürürken set ve maç Akbank'ın oldu (25-23). Akbank bu galibiyetle ilk iki şansını devam ettirdi.

Tahsin'in hem hücum hem de blok katkısı galibiyette önemli rol oynadı.

İstatistik

Diğer Fotoğraflar