Arçelik 1-3 Türk Hava Yolları

Arçelik 1-3 Türk Hava Yolları
28.01.2023

Türk Hava Yolları zorlu rakibine karşı üstünlük kurarak üst sıralarda ben de varım dedi ve ilk galibiyetin tesadüf olmadığını gösterdi. Arçelik ise grup liderliği yarışında yara aldı.

Arçelik maça motive başladı (5-1). Sena'nın sayısıyla 6-1 olunca THY mola aldı. Bahar'ın serviste olduğu bölümde Arçelik savunmayı da sertleştirince fark açıldı (12-5). Toparlanan THY yedi sayılık bir seri yakalayarak aradaki farkı azaltmayı başardı ve Arçelik molaya gitti (14-12). Mola dönüşü Fatma'nın etkili servisleri karşısında manşette zorlanan THY ikinci molasına istedi (18-13). Mola dönüşü Bahar-Begüm ikilisinin bloklarını aşamayan THY 22-14 ile geride kaldı. Arçelik'e birinci seti getiren sayı Tuğba'nın ikiden attığı şık plase oldu (25-17). 

Bu sefer sete iyi başlayan taraf THY oldu (2-6). Arçelik mola istedi ancak mola dönüşü THY'nin oyundaki üstünlüğü Buse'nin başarılı servisleriyle devam etti (3-9). Arçelik savunmasında devreye Sena'nın blokları girdi ve THY hücumlarına karşı file üstünde geçiş vermedi. Fark kapanırken devereye giren İrem-Duygu ikilisi skorun 16-11'ya gelmesinde büyük rol oynadı ve Arçelik molaya gitti. Arçelik'in beş sayılık seri yakalamasının ardından 15-18'de bu sefer THY mola aldı. Mola dönüşü oyun disiplinini tekrar sağlayan THY 16-22 ile setin son bölümlerinde altı sayı farkla öne geçti. İkinci seti THY 21-25 kazandı.

Üçüncü sete her iki takım da çok istekli başladı karşılıklı alınan sayılarla üstünlük kuran taraf olmadı (4-4). Oyundaki eşitlik 9-9'a kadar devam etti. Arçelik'te savunmada hatalar yapıp skor 9-12 olunca Tayfun Pişiren mola istedi. Hande'nin sakatlığıda Arçelik hücum gücünü düşürdü. Buna karşın etkili oyununu sürdüren THY motivasyon rüzgarını da arkasına alarak uçusa geçti (10-17). Buse'nin etkili servisleri ve İrem-Buket-Ezgi üçlüsünün hücumları karşısında Arçelik savunması yetersiz kaldı ve skor 12-20 oldu. Seti Ezgi bitirdi (16-25). 

Arçelik maçı bırakmayarak dördüncü sete istekli başladı (6-3). Dokuzuncu sayıda THY eşitliği yakaladı. Ezgi, Duygu ve Buse'den oluşan hücum hattıyla beş sayılık seri yakalayan THY oyunun bu bölümüde 9-13 öne geçti. THY aradaki farkı altı sayıya çıkartınca Arçelik ikinci molasına gitti (10-16). Oyundan düşen Arçelik , THY hücumlarına karşı blok almakta zorlandı (13-22). Bahar'ın fileye hücum edince maç sona erdi (17-25). 

Ezgi - Buket - Buse - İrem işbirliği 56 sayıya imza attı. 

Maçın İstatistikleri

 

Diğer Fotoğraflar