Arçelik’ten Müthiş Performans

Arçelik’ten Müthiş Performans
25.03.2023

Maça fırtına gibi başlayan Pegasus seri yakaladı (5-1), seriyi sonlandıran isim Harun oldu. Karşılıklı servis hatalarıyla skor 8-5'e geldi. Çağatay'ın bloğu aşan akıl dolu plasesi sonrasında Arçelik biz de oyundayız dedi (11-9). Karşılık veren Pegasus tekrar fark yaptı (14-11). Yarı finale giden yolda her iki takımda kıyasıya bir mücadele sergiledi. 17-14'de Arçelik ilk molasını kullandı. Hakan'ın sert smacının ardından Mert'in çizgiden aldığı servis sayılarıyla skor 19-14 oldu ve Tayfun hoca ikinci molasını istedi. Mola Pegasus'un hızını kesmedi. Kaan seti bitirdi (25-18).

İkinci sete hızlı başlayan taraf Arçelik'ti (1-3). Pegasus'un hücum hatalarına karşın, Çağatay ve Utkuhan'nın performansları farkın açılmasında büyük rol oynadı (5-9). Skor 7-12 olurken Pegasus birinci molasını kullandı. Mola dönüşü Çağatay'ın etkili servisleriyle Arçelik farkı giderek açtı (8-16). Pegasus adeta durdu. Alper'den üst üste iki blok geldi ve fark çift hanelere ulaştı (11-21). Arçelik ikinci seti 16-25 kazandı.

Üçüncü sete de Arçelik iyi bir giriş yaptı, ancak kartlar sonrası skor 5-5'e geldi. Pegasus öne geçti ama Arçelik kritik sette oyundan kopmamayı başardı. Ardından yakaladığı seriyle skoru 11-15'e taşıdı. Pegasus Yiğit-Hakan ikilisiyle sete tutunmak için çaba sarf etti ancak Alper de gününde olan isimlerdendi. Arçelik seti 19-25 alarak yarı finalin kapısını araladı.

Dördüncü sete iki takım da motive başladı (2-2). Arçelik takım halinde iyi savunma ve iyi hücumla farkı açtı (2-5). Çağatay-Alper-Harun işbirliği ve Pegasus'un oyundan düşmesiyle skor 4-11 oldu. Pegasus oyun disiplininden koptu. Arçelik namağlup rakibi karşısındaki müthiş mücadelesini yarı finale çıkarak taçlandırdı (15-25).

Alper 12 sayıyla oynarken Çağatay 15 sayının yanısıra, zaman zaman attığı müthiş paslar ve kritik anlarda aldığı manşetlerle göz doldurdu. 

 

Maçın İstatistik Raporu

Diğer Fotoğraflar