AXA Sigorta 3-1 Garanti BBVA

AXA Sigorta 3-1 Garanti BBVA
22.01.2023

AXA Sigorta set verse de aldığı üç puanla ilk dört için önemli bir avantaj yakaladı.

Maç dengeli başladı. Tam konsantrasyonla maça başlayan iki takımda oyunun başında üstünlük elde edemedi (3-3). Garanti BBVA'da oyundan kopmalar oldu ve Bora-Okan ikilisinin savunmasını geçemedi. Dört sayılık bir seri yakalayan AXA Sigorta skorda avantaj sağladı (7-3). Garanti BBVA'da Emrah hem hücumda hem savunmada başarılı performans orataya koyarken AXA Sigorta da basit hatalar yapınca Garanti BBVA öne geçti (12-14). Garanti'nin geri dönüşüne karşı Ayhan Arın ilk molasını kullandı. Mola dönüşü toparlanan AXA Sigorta skorda eşitliği yakaladı (17-17). Dengeli geçen setin sonuna doğru AXA Sigorta geriye düşmesiyle ikinci molasını aldı (21-23). Mola dönüşü Garanti BBVA etkili oyununu sürdürdü ve seti 22-25 kazandı.

Gürkan-Yusuf ikilisinin oluşturduğu savunma hattını aşamayan AXA Sigorta skorda geride kaldı (4-8). Bora hücumdaki etkisini arttırınca AXA Sigorta eşitliği yakaladı ve Garanti BBVA ilk molasını aldı (9-9). Mola dönüşü silkelenen Garanti BBVA tekrar öne geçti (10-13). İbrahim'in etkili servisleri AXA'yı tekrar sete ortak etti ve skorda yeniden eşitlik sağlandı (16-16). Karşılıklı sayılar devam etti (21-21). Anıl'ın servisleri ve Okan'ın smaçlarıyla seti AXA Sigorta 25-22 kazandı.

Üçüncü sete hızlı başlayan taraf AXA Sigorta oldu (5-2). AXA Sigorta'da İbrahim'in ortadan hücumları Garanti BBVA savunmasına zor anlar yaşattı (11-6). Savunmada yapılan basit hatlar ve AXA Sigorta'nın blok ve hücumlarıyla skor 16-9 oldu. İlerleyen bölümde AXA Sigorta oyundan düştüp Garanti BBVA farkı üç sayıya düşürünce mola isteyen AXA Sigorta oldu (19-22). Garanti'nin hücum hatasıyla set sona erdi (25-22). 

Dördüncü sete AXA Sigorta maçı bitirmek, Garanti BBVA ise ortak olmak için yüksek motivasyonla başladı (6-6). Oyunun bu bölümünde her iki takım da savunmada direnç gösterdi ve setteki denge bozulmadı (13-13). İbrahim'in oyuna girmesiyle hücum hattında fark yaratan AXA Sigorta iki sayılık bir seri yakaladı ve Garanti BBVA mola aldı (15-13). AXA Sigorta savunma konsantrasyonunu arttırarak aradaki sayı farkını korudu ve Garanti BBVA ikinci molasını kullandı (20-17). Emrah'ın plasesiyle skor 20-20 oldu ve AXA Sigorta molaya gitti. Karşılıklı hatalarla skor 24-24'e geldi. Gürkan'ın ortadan hücumu ile 24-25 oldu. Aynı şekilde karşılık Okan'dan geldi ve oyunda eşitlik sağlandı (25-25). AXA Sigorta için şans sayısı oldu (26-25). Yusuf fileye hücum etti AXA Sigorta maçı ve seti kazandı (27-25). 

AXA Sigorta'da Okan 18, Bora 16 sayıyla oynarken Bora manşetteki performansıyla da dikkat çekti. Zeynep doğru pas tercihleriyle galibiyetin mimarlarından oldu.

Maçın İstatistikleri

Diğer Fotoğraflar