B Grubu Lideri Turkcell

B Grubu Lideri Turkcell
16.01.2012

GSK ve Turkcell arasındaki maç Türk voleybolunun iki simge ismi Sami Akgün ve Emrah Aksoy u da karşı karşıya getirdi. Emrah Aksoy un koçluğunu yaptığı Turkcell sahadan 3-0 galip ayrılırken hem grubunu lider tamamladı hem de gruplarda set vermeyen tek takım oldu.


İlaç sektörünün dünya devi GlaxoSmithKline ve iletişim sektörünün önce ve güçlü markalarından Turkcell arasında oynanan maç aynı zamanda Türk voleybolunun iki simge ismi Sami Akgün ve Emrah Aksoy'u karşı karşıya getirdi. Maç öncesi usta spor muhabiri Şinasi Serçe'nin objektifine poz veren ikili uzunca sohbet etti ve hasret giderdi…

Turkcell maça hızlı başlayan taraf oldu (5-1). Burcu Öztürk'ün enfes plasesi ve ardından gelen üç sayı ile GSK oyuna girdi (4-5). Mezağo Yediç ve Ece Akçiçek'in ikili bloğu seyircilerden alkış alırken birinci teknik molaya Turkcell üç sayılık avantajla girdi (8-5). Hocaların hocası Sami Akgün'ün direktiflerini başarıyla uygulayan GSK mola sonrası rakibini yakaladı (8-8). Turkcell Gözdesi'yle servisten bulduğu sayılarla tekrar öne geçti ve GSK molası geldi (18-11). Mola sonrası Gözde iyi servislerine devam etti ve Turkcell farkı iyice açtı (23-11). 11 sayılık seriye Nazlı'nın smacı son verdi. GSK tekrar toparlandı ama seti çevirmek için gösterilen çaba sonuç vermeyince ilk set Turkcell'in oldu (25-15).

İlk sette oyuna ısınan Turkcell ikinci sete de iyi başlayan taraftı (5-1). Mezago ve Ece'nin file önündeki başarısı ve Burcu Özyurt'un  arka alandaki toparlayıcı oyunu ile Turkcell farkı açmaya başladı (8-2). Bu dakikalarda GSK sahayı iyi paylaşmaya başladı ve müdafaadaki başarısıyla sete tutundu (7-9). İlk maçlara oran file önünde daha verimli bir oyun sergileyen Nazlı Karaca takımının hücum yükünü sırtlıyordu. Turkcell'de Gözde Salihoğlu penaltı topu ustaca boşluğa bıraktı (12-8). Geri hücumda Mezağo etkili vurdu (15-9). Şu ana kadar vurulan bu en güzel smaçta pasör Özge Tosun'un enfes pasının da katkısı büyüktü. Setin sonlarına doğru kenetlenen GSK yine rakibini yakaladı (21-22). GSK'nın en çok mücadele eden isimlerinden Derya Duman'ın serviste yaptığı basit hatayla sayı Turkcell'in oldu. GSK hücumunda havuza atılan topta Turkcell'li oyuncular topu birbirine bıraktı (22-23). Bu dakikada oyuna müdahale eden Turkcell'in tecrübeli koçu Emrah Aksoy oyuncularını basit ve hatasız oynamaları konusunda uyardı ve seti takımına getirdi (25-22).

Karşılıklı sayılarla başlayan üçüncü sette birinci teknik molaya önde giren Turkcell oldu (8-4). Zevkli geçen iki setin ardından oyuncularda yorgunlukların gözlendiği üçüncü sette Turkcell daha üstün bir oyun sergiledi ve seti 25-18 maçı da 3-0 kazandı. Güçlü rakibi karşısında iyi mücadele eden ve maçı son düdüğe kadar bırakmayan GSK'lı oyuncular en az kazanan rakipleri kadar alkışlandı. Bu skorla Turkcell B Grubu'nu 9 puanla lider tamamlarken, GSK dördüncü sırada yer alarak çeyrek finaldeki rakiplerini beklemeye başladılar. 


Şirketler Kadınlar Voleybol Ligi'nde Sizce Kim Şampiyon Olur? Anketine katılmak için yazıya tıklayın...