Bronz Madalya Softtech’in

Bronz Madalya Softtech’in
16.04.2023

Bronz madalya mücadelesine iyi başlayan taraf Softtech olsa da Arçelik hızlıca ısınmayı başardı ve oyuna denge getirdi. Oyunun ilk bölümü karşılıklı sayılarla devam etti. Gülce'nin file önündeki hücum aksiyonları Softtech'e direnç katarken Arçelik'te Senem Deveci paralel smaçlarıyla takımını ayakta tuttu. 15-12'de Arçelik antrenörü Tayfun Pişiren takımını molaya çağırdı. Moladan istediği verimi alamayan Arçelik skor 18-12 olunca setteki mola hakkını doldurdu. 19-14'te tribünde ve ekran başında müsabakayı takip edenler şahane bir ralli izlediler. Pelin Uçrak'ın file önünde son dokunuşuyla Softtech ralliyi sayıyla tamamladı. Tuğba Çetin'in ve Fatma Doğrul'un etkili servisleriyle farkın açılmasına izin vermeyen Arçelik 22-19'da rakibine mola aldırdı. Senem Deveci maçın son bölümüne adeta damga vurdu ve arka arkaya sayılarla skoru 24-24'e getirdi. Karşılıklı sayılarla uzayan setin kazananı ise son sayılarda daha dikkatli davranan Arçelik oldu (26-28).

İkinci set de karışılıklı sayılarla başladı. İki takımın da konsantrasyonu yüksek gözükmesine rağmen zaman zaman yapılan basit hatalar dengeleri değiştirdi. Softtech kritik sayılarla farkı üçe kadar çıkarsa da Arçelik Tuğba ve Senem'in etkili oyunuyla skora 8-8'de denge getirdi. Softtech savunma direncini artırınca arka arkaya sayılar buldu ve 12-9'da Arçelik mola aldı. Mola sonrası vites artıran Softtech rakibine dönüş şansı vermedi ve skoru 16-9 yaparak Arçelik'e ikinci molasını aldırdı. Setin sonlarına doğru oyuna iyice ısınan Softtech farkı sekiz sayıya kadar çıkarmayı başardı. Senem Deveci'nin etkili servisleri rakip alanda sayıyla sonuçlanınca fark bir anda dörde indi (18-14). Gülce'nin etkili oyunuyla fark yeniden açıldı. 22-14'te yine keyifli bir ralli izledik. Softtech sahasına düşen topta iki oyuncu arasındaki kararsızlık Arçelik'e sayı olarak geri döndü. Set sonunu daha iyi oynayan taraf bu sefer Softtech oldu ve maçta skor 1-1'e geldi (25-17). 

Üçüncü sete Arçelik hızlı bir giriş yaptı. Skor 2-7 olunca Softtech mola aldı. Mola dönüşü Arçelik sayılar bulmaya devam etti ve fark sekize kadar çıktı. Fark sonrası toparlanan ve savunma direncini yukarı çeken Softtech buradan sayılarla dönmeyi başardı. 8-12'de Arçelik molaya gitti. Senem'in köşeden bulduğu sayılar Arçelik'in adına farkı korusa da Gülsün ve Kübra'nın ön plana çıktığı bölümde Softtech farkı kapatmayı başardı (13-16). Ciddi bir farkla geride girdiği sette oyuna ortak olan Softtech skoru 17-18 yapınca Arçelik ikinci molasını istedi. Moladan sonra basit hatalar yapan Softtech yakaladığı ivmeyi kaybedince Arçelik setin sonuçlandırmayı başardı (19-25).

Dördüncü sete iyi başlayan taraf yine Arçelik oldu. Skor Arçelik lehine 5-1 olunca Softtech antrenörü Emrah Ağca mola istedi. Moladan çok daha konsantre dönen Softtech Gülce'nin de oyuna ağırlığını koymasıyla rakibini yakalayarak öne geçmeyi başardı (12-9). Skor 15-9 olunca Arçelik mola hakkını doldurmak zorunda kaldı. Sena'nın servislerinden sayılar çıkartan Arçelik farkı azaltmayı başardı. Fatma ve Senem'in çapraz smaçları etkili olurken Sena'nın pas organizasyonu da Arçelik'e ivme getirdi. 23-19'da mola alan Softtech mola dönüşü seti hanesine yazdırmayı başardı (25-19).

Final setinde iki takımda yorgun ama motiveydi. Softtech rakibine göre biraz daha diri kalmayı başarınca saha değişimine altı sayılık bir farkla girdi. 9-2'de Arçelik molası geldi. Mola sonrası karşılıklı sayılarla oyun devam etti ve avantajını koruyan Softtech seti 15-8 kazanarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Gülce 25 sayısıyla ön plana çıkarken Sevde'de en çok hücum yaptığı maçlardan birini oynadı. Arçelik'te Senem 20 sayıyla dikkatleri çekti. Yarı finaldeki performansını unutturan Sena takımını iyi yönlendirdi.

 

İstatistik Raporu

 

Diğer Fotoğraflar