Bronz Madalya Türk Hava Yolları’nın

Bronz Madalya Türk Hava Yolları’nın
04.03.2024

Heyecanla beklenen günün ilk müsabakası Türk Hava Yolları'nın servisi ile başladı. İki takımın da yüksek konsantrasyon ile başladığı müsabakada file üstündeki başarısı THY'yi bir adım öne taşıdı (2-4). Türk Hava Yolları blokta sağlam durmaya devam etti ve fark açıldı (6-11). Mehmet'in iki numaradan çok iyi sıçrayarak vurduğu smaçla Türk Hava Yolları skoru 8-15'e getirdi. Türk Hava Yolları hücumlarının isabet oranlarının düştüğü bölümde arka arkaya dışarı gönderilen toplardan sonra KPMG skora denge getirmeye çok yaklaştı (14-16). Önde götürdüğü maçta momentumu rakibine vermek istemeyen Türk Hava Yolları ilk molasını aldı. Erkan çok iyi yükseldiği pozisyonda arkadaki boşluğu çok iyi gördü ve skoru 18-19'a getirdi. Türk Hava Yolları'nın önce arka oyuncu hatası sonrasında gelen file hatasıyla son bölüme denge ile girildi (20-20). KPMG kritik anda GDS isteğinden istediği sonucu alamadı (21-22). Nefeslerin tutulduğu bölümde öne geçmeyi başaran KPMG'ye yanıt Tolga'dan geldi (23-23). Türk Hava Yolları'nın keskin hücumunu engelleyemeyen KPMG son toptan önce setin kaderini değiştirmek için mola istedi (23-24). Mola dönüşü Türk Hava Yolları serviste hata yaptı ve set uzadı (24-24). Tecrübeli ekip Türk Hava Yolları kritik anlarda karakterini gösterdi ve maçta 0-1 öne geçmeyi başardı (24-26). 

İkinci set dengeli başladı (1-1). İyi manşetin ardından gelen kurşun pasta hücuma noktayı koyan isim Kerem oldu (2-4). Setin Türk Hava Yolları lehine kırılmaya başladığı dakikalarda Erkan havuzdaki boşluğu çok iyi gördü ve takımına sayıyı getirdi (6-7). Erkan'ın hücumda kendini bulmasıyla KPMG oyun anlamında üstünlüğü ele geçirmeye çalıştı ama Türk Hava Yolları savunmada sağlam durdu ve farkın erimesini engelledi (10-15). Yiğit arkadaki boşluğa mükemmel bir top gönderdi (14-17). Türk Hava Yolları set hücumundan ürettiği sayılarla önde kalmaya devam etti. Saha içinde Türk Hava Yolları'na çözüm üretemeyen KPMG ilk molasını istedi (15-20). Mola dönüşü sonrasında istediği seriyi bulamayan KPMG antrenörü Özgün Yıldız bir mola daha istedi (16-21). Türk Hava Yolları'nın baştan sona önde götürdüğü sete noktayı koyan isim Tolga oldu ve Türk Hava Yolları maçta önemli bir avantaj elde etti (18-25). 

KPMG üçüncü sete çok iyi bir seri ile başladı (4-0). Hızlı başlangıcın ardından oyuna denge getiren Türk Hava Yolları takibini sürdürdü. Mehmet Ozan'ın iki numaradan vurduğu sert smaç ile skoru 7-6'ya getirdi. Kerem'in plasesini zor da olsa çıkarmayı başaran KPMG pozisyonun devamında sayıyı buldu (10-8). Türk Hava Yolları mola alsa da bireysel hataların önüne geçemedi ve KPMG disiplininden taviz vermeyerek skoru 15-9'a taşıdı. Farkın açılmasına iyi bir reaksiyon gösteren Türk Hava Yolları bulduğu seri ile farkı ikiye kadar indirdi (15-13). KPMG'nin kaçtığı Türk Hava Yolları'nın kovaladığı setin sonlarına KPMG bir farkla önde girdi (20-19). Türk Hava Yolları rakibini Erkan'ın dışarı giden topun ardından yakaladı (22-22). En kritik dakikada Gökberk'in pasını çok iyi bitiren Mehmet takımını öne taşıdı (23-24). Ve heyecan fırtınası şeklinde geçen maçın kazananı Türk Hava Yolları oldu ve sezonu madalyayla tamamladı (23-25). 

İstatistik

Diğer Fotoğraflar