Çeyrek Final Biletini "ETİ" Kaptı

Çeyrek Final Biletini "ETİ" Kaptı
04.02.2023

Günün en keyifli maçlarından biri oynandı. Mücadele seviyesi yükselen maçta ETİi, Turkcell’i set vermeden geçerek ikinci sıraya yerleşti. Turkcell sıralamasının belli olması için QNB Finansbank-Nestle maçının sonucunu beklemeye başladı.

Maç karşılıklı sayılarla başladı Ardından Eti dört farklı avantaj yakaladı (3-7). Turkcell serisi farkı ikiye düşürürken (5-7) Özcan seriyi sonladırdı. Turkcell Özcan'a çözüm bulamayınca skor 6-12 oldu ve Turkcell molası geldi. Serviste Özcan file önünde de Furkan'ın olduğu bölümde hücumlar etkili olurken, Turkcell blokları geçmek için köşeleri zorlayınca hatalar yaptı ve skor 9-18'e geldi. Emre öne geldikten ve Oğuzhan servise geçtikten sonra Turkcell tepki vermeye başladı (14-22) ancak son bölümlerde Furkan'la birlikte Mert'te etkili olunca Eti seti 17-25 kazandı.

İkinci sete iki takım da tam konsantrasyon başladı ve karşılıklı alınan sayılarla setin başlangıcında üstünlük kurabilen takım olmadı (5-5). ETİ Furkan'ın file üstündeki etkisiyle skorda avantaj sağladı (10-13). ETİ üst üste hücum hataları yaptı ve Turkcell 16-15 öne geçti. Mola dönüşü Özcan-Fuat ikilisinin bloklarıyla Turkcell toplarına geçit vermeyen ETİ skor avantajını tekrar yakaladı (18-20). Setin sonlarına doğru Furkan'ın servis atışı ace oldu ve fark üç sayıya çıkınca Nurşan Güllü mola aldı. 20-22'den sonra Turkcell Taner-Kadir değişikliğiyle yine üçlü hücuma döndü ardından skor 23-22 oldu ve ETİ ikinci molasını kullandı. Mola dönüşü iyi savunma ve hücumla ile ETİ seti 23-25 kazandı. 

Turkcell üçüncü sete hızlı bir giriş yaptı (5-2). Üst üste hücum hataları yapan ve savunma direnci kırılan ETİ ilk molasını aldı (10-4). Mola dönüşü Özcan'ın etkili servisleri ve Furkan'ın hücumdaki başarısı beş sayılık bir seri getirdi (11-9) Turkcell ise mola alarak rakibinin hücum etkisini kırmaya çalıştı. Mola sonrasında aynı kişilerle seri devam etti (11-11). Özcan'ın servisine karşı manşet hatası yapan Turkcell 11-14 geriye düştü. Skorun 17-17 olacağı pozisyonda Emre Vardar Fair-Play örneği göstererek topun kendisinden gittiğini söyledi ETİ 16-18 yaptı. Farkı açan ETİ çeyrek final biletini aldı (16-25). 

Furkan ve Özcan'ın performansı üstü düzeydi.

Maçın İstatistikleri

 

Diğer Fotoğraflar