Eczacıbaşı 3-0 Odeabank

Eczacıbaşı 3-0 Odeabank
03.12.2023

Maç Selda'nın smaç sayısıyla başladı. Eczacıbaşı hemen yanıt verdi (1-1).  Üst üste iki çift hatasıyla skor 5-2 oldu. Ece'nin etkili servisleri sonrası skor 7-2 olunca OdeaBank mola istedi.  Mola dönüşünde rakibinin ritmini bozamayan OdeaBank tabela 12-3'ü gösteriyorken ikinci molasını aldı. Mola sonrasında oyuna denge getirmeye çalışan OdeaBank Elif Ece'nin etkili smaçlarına çare üretemedi (17-6). Set sonuna doğru giderken servis sayıları ve performansıyla maça ağırlığını koyan isim Elif Ece oldu (23-12). Pozisyon hatasından gelen sayıyla set sona erdi (25-13). 

Eczacıbaşı ikinci sete fırtına gibi girdi (4-1). Kaptan Merve'nin üst üste bulduğu iki ace sayısı ile skor 6-1'e geldi. Topları çok iyi dağıtan Eczacıbaşı'nın farkı açmaya başlaması üzerine Odeabank ilk molasını aldı (13-5). Nurselin'in güzel pası sonrasında Elise plase ile boşluğu buldu ve skor 15-5 oldu. Nurselin - Elise işbirliğinden gelen sayılara engel olamayan OdeaBank ikinci molasını istedi (18-5). Mola sonrasında maça tutunmak istediğini gösteren OdeaBank üst üste iki sayı alarak durumu 18-7 yaptı. Setin sonunu iyi getiren Eczacıbaşı maçta 2-0 öne geçti (25-9).

Üçüncü sete Eczacıbaşı'nın iyi başlamasına rağmen OdeaBank bulduğu seri ile bu sefer farkın açılmasına izin vermedi (6-4). Eczacıbaşı'nın hücumdaki efektif performansına karşılık savunmada çıtayı yükselten Odeabank takibini sürdürdü (10-7). Kaptan Zeynep'in sert smacından gelen sayının ardından Eczacıbaşı ilk mola hakkını kullandı (12-9). Mola dönüşü vites arttıran ve rakibinin açıklarını iyi değerlendiren Odeabank skora dengeyi getirdi (16-16). Eşitlikten sonra reaksiyon gösteren Eczacıbaşı 3-0'lık bir seri yakaladı (19-16). Bu bölümde OdeaBank antrenörü Baran Kaya oyuncularına sakin kalmaları için uyarılarını sürdürürken setteki ilk molasını aldı (21-17). Mola dönüşünde arka arkaya sayılar bulan Eczacıbaşı durumu 23-17'ye yaptı. Set sonunda gidişatı tersine çevirmek isteyen OdeaBank son mola hakkını da kullandı. Mola dönüşünde iki sayı bulan OdeaBank durumu 23-19'a taşıdı. Nefes kesen bir rallinin sonunda sayıyı bulan Eczacıbaşı skoru 24-17'ye getirdi. Servis sayısında hata yapmayan Eczacıbaşı maçı 3-0 kazanmasını bildi (25-19).

Elif Terzioğlu 18 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Eczacıbaşı grup üçüncülüğünü garantilerken OdeaBank gruptan çıkma şansını son maça bıraktı.

 

İstatistik

Diğer Fotoğraflar