Eczacıbaşı’nın Günü Oldu

Eczacıbaşı’nın Günü Oldu
17.12.2023

Eczacıbaşı’nın profesyonel takımı Eczacıbaşı Dynavit’in Dünya Kulüpler Şampiyonu olduğu saatlerde, Eczacıbaşı’nın amatör ruhları da Turkcell’e çeyrek final için mücadele verdi. İlk seti Turkcell aldı ve avantaj yakaladı. Eczacıbaşı maçı bırakmayarak 3-1’lik skorla gülen taraf oldu.

Not: Ülkemizi FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda final de temsil eden Eczacıbaşı Dynavit ve Vakıfbank takımlarına kutluyoruz.

Müsabakanın ilk sayısı başarılı savunmanın ardından Eczacıbaşı'nın oldu. Kendi gruplarında üçüncü olarak bir üst tura çıkan iki takım maçın başlarında birbirlerine karşı üstünlük sağlayamadı ve ilk bölüm 8-8 eşitlik ile geçildi. Set ortasında vitesi arttıran tecrübeli ekip Turkcell skorda 9-12 öne geçti. Maçta ilk kez üç farklı geriye düşen Ecacıbaşı ilk molasını istedi. Mola dönüşünde istediği hücum oyununu yansıtmaya başlayan Eczacıbaşı seti çevirdi (16-15). Geriye düşmesinin ardından Turkcell panik butonuna basmadı ve kendi oyununu ortaya koyarak yeniden üstünlüğü ele aldı (17-18). Öne geçme avantajını iyi değerlendiremeyen Eczacıbaşı ikinci molasını aldı. Set sonunda kritik anlarda savunmada gösterdiği üstün efor ve başarılı hücum performansıyla Turkcell zorlu geçen ilk setin kazananı oldu (19-25). 

İlk setin sonunda yaşadığı konsantrasyon kaybı sonrasında seti veren Eczacıbaşı ikinci sete 3-0'lık seri ile başladı. Sete yeniden ortak olmak isteyen Turkcell, kaptan Ceylan'ın akıl dolu plasesi sonrası skoru 5-3'e getirdi. Tabelanın 5-5'te eşitlenmesinin ardından ritmini bulan Eczacıbaşı 6-0'lık seri yakalayarak skoru 11-5'e taşıdı. Oyunu dengelemek isteyen Turkcell maçtaki ilk molasını aldı. Nefes kesen rallinin sonunda istediği sayıyı alan taraf Eczacıbaşı oldu ve skoru 13-9 yaptı. Eczacıbaşı'nın ritmine ayak uyduramayan Turkcell çareyi ikinci molayı almakta buldu. Sete geç ısınan Turkcell açılan farkı altı sayıya kadar düşürdü (20-14). Turkcell'in takibini başlamadan durdurmak isteyen Eczacıbaşı ilk molasını istedi. Mola dönüşünde Turkcell'i durdurmayı başaran Eczacıbaşı seti kazandı ve maça dengeyi getirdi (25-15). 

Dördüncü set karşılıklı sayılarla başladı (5-5). Kaptan Ceylan'ın servise geçmesinden sonra rakibini hataya zorlayan Turkcell skoru 5-9'a taşıdı. İkinci setteki istekli oyununu bu sete taşıyamayan Eczacıbaşı ilk molasını aldı (6-11). Eczacıbaşı'nın maçı dengeye getirme çabalarına başarıyla karşılık veren Turkcell skoru 12-17'ye taşıdı. Eczacıbaşı'nın arka arkaya bulduğu iki sayı üzerine bu sefer mola alan taraf Turkcell oldu (14-17). Mola sonrasında Turkcell, Nurselin'in etkili servislerini savunurken zor anlar yaşadı ve skor 17-17'de yeniden eşitlendi. Muhteşem savunmalara sahne olan rallinin ardından sayıyı bulan Turkcell gösterdiği çabanın karşılığını alarak skoru 19-21'e getirdi. Eczacıbaşı setteki son molasını kullandı. Mola dönüşü hemen oyun disiplinine geri dönen Eczacıbaşı eşitliği yakaladı (21-21). Eczacıbaşın'nın 2-0'lık serisine aynı şekilde karşılık veren Turkcell skoru 21-23 yaptı. Heyecan fırtınası halinde geçen son dakikalarda Eczacıbaşı'nın hatası sonrası set şansı Turkcell'e geçti (22-24). Rakibi karşısında sakin kalan Eczacıbaşı bulduğu sayılarla skoru 24-24 yaptı ve setin uzamasını sağladı. Yorgunluk belirtilerinin ortaya çıkmasından sonra karşılıklı hataların yapılması sonucu set 26-26'ya geldi.  Eczacıbaşı'nın bulduğu sayı sonrası ilk kez set için servis atacak olmasından dolayı Turkcell setteki ikinci molasını istedi. Mola dönüşünde istediği sayıyı bulan Turkcell sete yeniden ortak oldu. İzleyenlerin harika savunma ve hücum performanslarına tanık olduğu setin kazananı Eczacıbaşı oldu (29-27). 

Yüksek eforun harcandığı seti kazanmanın moraliyle Eczacıbaşı bu sete 3-0'lık seri ile başladı. Eczacıbaşı'nın iyi oyunu karşısında maç içinde çözüm üretemeyen Turkcell mola aldı. Mola sonrasında oyuna denge getirmeye çalışan Turkcell, Eczacıbaşı'nın ortadan hücum ve bloklarına çare üretemeyince rakibini uzaktan takip etmek zorunda kaldı (14-5). Bir türlü aradaki mesafeyi kapatamayan Turkcell setteki ikinci mola hakkını da kullandı. Turkcell, zaman zaman kıpırdansa da Eczacıbaşı rakibinin yaklaşmasına şans tanımadı ve set sonuna doğru girerken tabela 20-10'u gösteriyordu. Maç boyu yoğun efor harcayan Turkcell, maçı bu kadar kolay bırakmayacağını gösterdi ve skoru 21-14'e taşıyan bir seriye imza attı. Rakibinin yaklaştığını gören Eczacıbaşı ilk molasını istedi. Mola dönüşü serisine devam eden Turkcell skoru 21-17'ye getirdi. Rakibinin rüzgarını kesmek isteyen Eczacıbaşı antrenörü Birsen Bora ikinci molasını da aldı. Mola dönüşünde süper maça noktayı koyan isim Elise oldu ve Eczacıbaşı maçı 3-1 kazandı (25-20). 

 

İstatistik

Diğer Fotoğraflar