ETİ 1-3 QNB Finansbank

ETİ 1-3 QNB Finansbank
15.01.2023

Birinci setin başında her iki takım da tam konsantrasyon ile oyuna başladı. İlk sayılarda uzun rallyler oldu (2-2). Eser'in servisleri karşısında QNB Finansbank'ın manşetleri yetersiz kaldı ve Eti oyunda öne geçti (8-5). Serkan'ın blokların aşamayan Eti aradaki sayı farkını kaybetti ve skor 9-9'a geldi. Hücum hattında Fuat - Mert ikilisi setin sonuna doğru takımını öne geçirdi (17-18). Takımı geriye düştüğü anda Müjdat hücumda kendini gösterdi ve peş peşe iki sayı alarak skoru 18-20 yaptı. Setin son anlarında Eser'in sakatlık nedeniyle kenara gelmesi ETİ hücum gücünü düşürdü. QNB Finansbank'a seti dört numaradan sert smacı ile Serkan getirdi (20-25). 

QNB Finansbank ilk seti kazanmanın moraliyle ikinci sete de iyi başladı ve skoru 5-8'e getirdi. Eser takımını yanlız bırakmadı. İki takımda seti koparmak için iyi mücadele edince seyir zevki yükseldi (8-8). Furkan'nın üst üste sayılarıyla skor 11-9 oldu. Özer Tunalı sayı farkının açılmasıyla ilk molasını kullandı (12-9). Setin orta bölümlerinde Furkan hem savunmada hem de hücumdaki etkili isimlerinden biri oldu (18-12). QNB Finansbank ikinci molasını gitti (19-12). Mola dönüşü hücum hattında konsantrasyonunu arttıran QNB Finansbank aradaki farkı kapatmaya başlayınca Alen Narsuz ilk molasını aldı (20-16).  Serkan, Özgür ve Müjdat setin sonuna doğru hücumda mucizeler yaratarak farkı iki sayıya kadar indirdi (23-21). QNB Finansbank'ın hücum hatasıyla set 25-21 sona erdi ve skora denge geldi (1-1).  

Üçüncü setin başlangıcında Haşim'in hem savunmadaki hem de servisteki performansıyla QNB Finansbank arayı açtı (2-6). QNB Finansbank hücumdaki etkisini sürdürmeye devam etti, Buğra ve Özgür'ün etkili hücum hamleleri aradaki sayı farkını korudu (7-11). Oyunun bu bölümünde QNB Finansbank savunmasında kopmalar oldu ve skor 15-16'ya kadar geldi fakat Eti oyundaki disiplinini koruyamadı. Eser sakatlığına rağmen müthiş mücadele ederken, Mert'in de sakatlar kervanına eklenmesiyle Alen Narsuz takımının kopmaması için elinden gelen herşeyi yaptı, skor 17-21 olunca da mola alarak müdahale etti. Mola dönüşü Eti Furkan'ın etkili servisleri ve Eser'in hücumdaki etkisiyle skoru 22-23'ye kadar getirdi. Seti QNB Finansbank 22-25 aldı. 

Dördüncü set karşılıklı alınan sayılarla başladı (4-4). Özcan'ın servisleri karşısında manşet almakta zorlanan QNB Finansbank setin bu bölümünde geriye düştü (9-7). Özgür'ün ortadan plasesi ve ardından Ali'nin dörtten sert smacı ile QNB Finansbank buradayız dedi (10-9).  Müjdat'ın bloklarıyla QNB Finansbank sette ilk kez öne geçti (14-16). QNB Finansbank Serkan'ın hücum etkisiyle skoru 18-22'ye kadar getirdi ve Eti ikinci molasını aldı.  Serkan'nın ivmesini yukarı taşıdığı seti QNB Finansbank kazanarak üç puanı kaptı (20-25).

Eti'de Özcan ve Furkan 32 sayı alırken Özcan aynı zamanda 6 blokla yıldızlaştı. Galibiyetin mimarlarından Serkan 57 hücumdan 18 sayı çıkardı. Ayrıca 5 blok ve 3 servis sayısıyla toplamda 26 sayıya ulaşarak muhteşem bir performans sergiledi. 

Maçın İstatistikleri

 

 

Diğer Fotoğraflar