ETİ 3-2 Ekol Lojistik

ETİ 3-2 Ekol Lojistik
13.02.2022

Tie Break setine giden final tadındaki muhteşem maçı Eti kazanarak yarı finalde Türk Hava Yolları’nın rakibi oldu. Hem Ekol hem de Eti izleyenlere voleybol resitali sundu.

İki iyi takımın mücadelesinde Eti ilk dakikalarda bir adım önde gözüktü. Özcan'ın tekli blokları başarı sağladı. Kaptan Yiğit, savunmada takımına direnç katan isimlerin başında geliyordu. Ekol'de Burak'ın smaçları içeri düşmedi ve Eti farkı 6'ya çıkardı. Furkan'ın file önünde tekli bloktan çıkardığı sayı Ekol'e mola getirdi. Skor 19-11 iken Ekol'den Fatih'in arka alandan çıkardığı imkansıza yakın top izleyenlerden alkış aldı. Özcan'ın ortadan, Eser'in çaprazdan hücumları rakip yarı alanda sayıya dönüştü ve Eti farkı açmaya başladı (21-15). Molalardan verim alan Ekol, Fatih'in 4 numaraya geldiği pozisyondan avantaj elde etti ve farkı azaltarak Eti'ye mola aldırdı. Mola sonrası toparlanan Eti son sayılarda hata yapmadı ve başlangıç setinden galip ayrıldı (25-20). 

İkinci sette hücum ritmi yakalayan Ekol, Fatih ve Emre ile skor üretmeye başladı. Karşılıklı savunma savaşına dönen mücadele izleyenler açısından da keyifli bir hal almaya başladı. Furkan ve Eser ile ikili bloklara oturan Eti'ye Hamdi-Burak ikilisinin ikili blokları cevap verdi. Ekol basit hatalar yapmaya başlayınca oyun tamamen dengeye oturdu ve Eti sinerji yakaladı (10-11). Eti servis hataları yapınca Ekol avantajlı konuma geçti (13-19). Ali ve Fuat'ın etkili servisleri Eti'yi yeniden oyuna soktu. 19-20'de Ekol antrenörü Ali Yıldız'ın molası geldi. Setin son sayıları inanılmaz bir çekişmeye sahne oldu. Set adeta iki tarafa da gitti geldi ama sonunda gülen taraf Ekol oldu (23-25).

Üçüncü sette Eser'in etkili servisleri Eti'ye iyi bir başlangıç hayal ettirdi. Ekol, Burak'ın hem savunmada hem de hücumda ekstra çabasıyla direnç kazandı ve oyunu dengede tuttu. Bir ara 5'e kadar çıkan fark Fatih ve Emre'nin çaprazdan sayılarıyla kapandı (16-15). Son sayılarda az hata yapan Eti seti hanesine yazdırdı (25-21).

Dördüncü sete Ekol hızlı başladı. Maçı karar setine taşımak isteyen gri mavililer özellikle savunmada iyi işler çıkardılar. Skor 15-11'e geldiğinde Eti molaya gitti. File önünde iki uzun Emre ve Tunay'ı yakalayan Ekol avantajını kullandı ve önemli sayılarak çıkartarak fark yarattı. 18-20'de Ekol molası geldi. Mola dönüşü ivme yakalayan Ekol farkı 4'e kadar çıkardı. Emre'nin köşeden sayısı Eti'ye son sayılar öncesi mola aldırdı. Ekol set sayısında hata yapmadı ve maç karar setine gitti (20-25). 

Heyecanın zirveye çıktığı son sette iki takım da konsantre ve tedirgindi. Yoluna yarı finalden devam etmek isteyen iki kaliteli takım son kozlarını oynamak için ekstra çaba sarfettiler. Başlangıçta dengeli gözüken oyun Eti'de servise Furkan'ın geçmesiyle kırmızı siyahlıların tarafına kaydı. 8-4'te saha değişimi gerçekleşti. Değişim sonrası Ekol arka arkaya 4 sayıyla oyuna döndü ve maça bir anda denge geldi. Ligin belki de şimdiye kadar oynanan en heyecanlı maçında son sayılar nefes kesti. Skor üstünlüğü sürekli el değiştirirken önce Eti sonra Ekol maç için servis attı ama iki takımda maç sayısını alamadı. Maç sayısını bir kez daha yakalayan Eti Özcan'ın blok sayısıyla yarı finale merhaba dedi.

3 - 2
1. Set
25
Set Skoru
20
25 dakika
2. Set
23
Set Skoru
25
24 dakika
3. Set
25
Set Skoru
21
25 dakika
4. Set
20
Set Skoru
25
20 dakika
5. Set
8
Saha Değişimi
4
18
Set Skoru
16
18 dakika
1 saat 52 dakika

Diğer Fotoğraflar