"ETİ" Bronz Madalyayı Aldı

"ETİ" Bronz Madalyayı Aldı
06.03.2022

Fonex Şirketler Voleybol Ligi’nde bronz madalya mücadelesi için Turkcell ve Eti karşı karşıya geldiler. Birden çok şampiyonluk yaşayan tecrübeli rakibi karşısında iyi bir oyun ortaya koyan ve ilk dört arasına ilk defa kalan ETİ, 3-1’lik skorla Burhan Felek’te bronz madalyaya uzanan ekip oldu.

Üçüncülük müsabakasında Turkcell iyi başlayan taraf oldu. Eti ilk dakikalarda basit hatalar sonucu skor üretmekte zorlanırken Turkcell oyunun hakimiyetini almaya çalıştı. Furkan'ın ortadan etkili hücumları Eti'ye hayat verdi ve skora denge geldi. Yiğit'in kaliteli paslarına iyi organize olan Eti skor avantajını eline geçirdi (13-14). Turkcell 17-21'de molaya gitti. Eti dengeli giden sette skor avantajını elde ettikten sonra oyunu tutmayı başardı ve ilk seti hanesine yazdırdı (22-25). 

Fırat'ın hücumdaki etkinliği Turkcell'i bir adım öne geçirdi. Eti, Furkan'ın smaçlarından sayı çıkarmaya devam etti ve oyunu dengede tuttu. Özcan'ın servise geçtiği pozisyon Eti'ye avantaj getirince fark kırmızı siyahlılar lehine açıldı. Turkcell farkı azaltmaya çalışsa da file önünde etkili gözüken Furkan'ı durdurmakta zorlandı (10-14). Turkcell, Oğuzhan'ın hücumdaki enerjisini avantaja çevirdi ve skora 14-14'te denge geldi. Turkcell 20-19 öne geçince Eti antrenörü Alen Narsüz takımı molaya çağırdı. Son sayılarda hata yapmayan Turkcell maçta skoru 1-1'e getirdi (25-22). 

Üçüncü sete Eti hızlı başladı. Arka arkaya sayılarla farkı açan kırmızı siyahlılar rakibine oyun üstünlüğü sağladı. Hücumda basit hatalar yapmaya başlayan Eti avantajı kaybedince 14-14'te mola geldi. Genel olarak dengede ilerleyen sette Eti servislerde etkili olunca skor avantajını eline geçirdi. Setin son sayılarında enerjisini yükselten Eti üçüncü setten galip ayrılarak maçta 2-1 önce geçti (20-25). 

Dördüncü sete iyi başlayan taraf Eti olsa da Turkcell'in geri dönüşü uzun sürmedi. Taner'in yönettiği pas organizasyonunda Fırat'ın köşeden çıkardığı sayılar Turkcell'e skor avantajı getirdi. Yakaladığı serinin devamını getiremeyen Turkcell'e karşı Eti oyun üstünlüğünü almaya başladı. Savunmada bloklara iyi oturan kırmızı siyahlılar manşette de hata yapmadı ve öne geçtikten sonra farkı da dörde çıkartarak rakibine mola aldırdı (13-17). Mola sonrası Turkcell toparlanmaya çalışsa da Eti son sayılarda hata yapmadı ve maçı 3-1 kazanarak bronz madalyanın sahibi oldu (19-25). 

1 - 3
1. Set
22
Set Skoru
25
24 dakika
2. Set
25
Set Skoru
22
21 dakika
3. Set
20
Set Skoru
25
24 dakika
4. Set
19
Set Skoru
25
26 dakika
1 saat 35 dakika

Diğer Fotoğraflar