Filenin Sultanı "Türk Telekom"

Filenin Sultanı "Türk Telekom"
06.03.2022

Şampiyonluk maçında telekomünikasyon sektörünün iki devi Türk Telekom ve Turkcell takımları karşı karşıya geldiler. Uluslararası hakemimiz Erdal Akıncı’nın yönettiği müsabakayı, bu sene ilk defa finale yükselen Türk Telekom kazanarak kadınlar kategorisinde şampiyonluğa ulaştı. Daha önce bir şampiyonluğu bulunan Turkcell ise gümüş madalya sayısını dörde çıkardı.

Final müsabakası beklenildiği gibi dengeli başladı. İki takım da sezonun taçlanacağı mücadelenin ilk dakikalarında tedbiri elden bırakmak istemedi. Türk Telekom hücumda ivme yakalayınca skor 10-6 oldu ve Turkcell antrenörü Nurşan Güllü mola istedi. Aslıhan'ın etkili servisleri Turkcell'i manşet alırken zorladı ve fark açılmaya başladı. Türk Telekom hücumda ağırlık koydukça Turkcell oyundan düştü ve ilk set Türk Telekom lehine sonuçlandı (25-17).

İkinci setin ilk dakikalarında karşılıklı servis hataları geldi. Burhan Felek'in ve tribünlerin müthiş atmosferinde oyuncular bir yandan kupa hedefiyle motive olmaya çalışırken bir yandan da heyecanlarını yenmeye çalışıyorlardı. Turkcell özellikle Nuray'ın etkili servislerinden avantaj yakaladı ve farkı dörde çıkartarak rakibine mola aldırdı (5-9). Türk Telekom, Aslıhan ve Gizem'in kritik sayılarıyla rakibini yakalasa da Turkcell, Zehra, Nuray ve Rana'nın hücum aksiyonlarıyla farkı korumayı başardı. Set sonuna doğru savunmada direncini arttıran Türk Telekom Eda'nın da performansıyla arka arkaya sayılar buldu ve bir anda öne geçti. 14-18 öndeyken bir anda işler terse dönünce demoralize olan Turkcell oyunu tutmakta zorlandı ve Türk Telekom maçta 2-0'ı yakaladı (25-18).

Üçüncü set dengeli başlasa da ilk bölümün ardından Turkcell skor avantajını almayı başardı. 8-13'te Türk Telekom antrenörü Şenol Yaman mola aldı. Mola sonrası toparlanan Türk Telekom Eda'nın ortadan hücumları ve Merve'nin etkili oyunuyla rakibini yakalamayı başardı.  20-21'de Turkcell molası geldi. Mola dönüşü Eda'nın smaçlarıyla skoru lehine çeviren Türk Telekom, seti ve maçı kazanarak Fonex Şirketler Voleybol Ligi 2022 sezonunu şampiyon olarak tamamladı (25-22). 

3 - 0
1. Set
25
Set Skoru
17
26 dakika
2. Set
25
Set Skoru
18
27 dakika
3. Set
25
Set Skoru
22
31 dakika
1 saat 24 dakika

Diğer Fotoğraflar