Finalin Adını "EKOL" Belirledi

Finalin Adını "EKOL" Belirledi
24.02.2024

Ekol sakatlıkları bulunan Fatih ve Burak'ın yanı sıra Emre'nin de yokluğuyla sahaya çıktı. Oldukça motive görünen THY Görkem'in etkili servisi sonrası hücum hatasıyla ilk sayıyı aldı. Ekol Hamdi-Tunay ikili bloğuyla karşılık verdi. THY etkili savunma yaparak farkı arttırdı (1-5). Ozan'nın öne çıktığı bölümde skor 6-13'e geldi. Ekol bir türlü oyuna giremedi, THY'nin maksimum sertlikle başlayan oyunu bunda çok etkili oldu. 8-15'de Ekol ikinci molasını kullandı. Ozan-Tolga-Alperen'in performansları farkın açılmasında önemli rol oynadı. THY baştan sona üstün götürdüğü ilk seti 13-25 kazandı.

Maç böyle mi gidecek diye beklerken Ekol ikinci sette toparlanmış göründü. Gökberk'in sayısının ardından Tunay ve Hamdi'nin ikili bloğuyla eşitlik oldu (1-1).  2-4'den Ekol Aziz ve Emirhan'la skora dengeyi getirdi (4-4). Karşılıklı dışarı vurulan toplarla 5-5 oldu. Aziz dörtten etkili hücumlarına devam etti (7-5). Kerem-Alperen-Ozan üçlüsüyle takibini sürdüren THY Aziz'e blokta zorlandı (11-15). THY molası sonrası servis kaçtı ve seri sonlandı. Tolga'nın servislerine iyi manşet gelmedi. Ardından Gökberk-Emir bloğuyla skor dengelendi (18-18). Kerem'den gelen blokla THY öne geçmeyi başardı 20-21. Aziz karşılık verdi (21-21). THY öne geçti ancak Aziz cevap vermeye devam etti. Kaçan servis sonrası Ekol köşeden yine Aziz'i kullandı. Burak bu sefer Aziz'i durdurdu ve THY set için servise geldi (23-24). THY Tolga ve Burak'la iyi savunma yaptı ancak Ekol seti uzattı (24-24). Aziz'in servisi fileden sahaya düştü Ekol avantajı yakaladı. Manşetten dönen penaltıyı Furkan harika takip etti ve Aziz resitali izlediğimiz set biterken maça denge geldi (1-1).

Üçüncü setin başında Çağrı'nın çıkardığı zor top sonrası Burak'la sayıyı bulan THY oldu. Hamdi'nin servisleri çıkmayınca Ekol 3-2 öne geçti. 5-2'den sonra fark bire indi. Ekol skoru 10-7'ye getirince THY ilk molasını aldı. Mola Ekol'ün hızını kesmedi (12-8). THY oyun ritmini bir türlü bulamadı, Ekol ise vites yükseltti (17-10) THY ikinci molasını istedi. Burak'ın auta giden vuruşuyla fark sekiz sayıya çıktı (19-11). THY bloklarında yumuşayan ve arakaya düşen toplara dublaj gelmeyince Ekol farkı korudu. Karşılıklı hücum ve servis hataları bu sette çok yaşandı (22-14). THY oyunu Emir'le kurdu ve aradığı sayıyı buldu. İki takımın iyi savunma yaptığı ralli Aziz'in blok sayısıyla sonlandı (23-15). Furkan, Kerem-Gökberk duvarını geçmeyi başardı ve Ekol set için servis attı. Tolga fileye hücum etti ve set Ekol'ün oldu (2-1).

Ölü toprağını üzerinde atan THY dördüncü sete hızlı girdi (0-2). Ekol hemen karşılık verdi. Furkan'nın arka çizgiye düşen servisiyle 2-2 oldu. İki takım da iyi mücadele etti. Ozan'dan Aziz'e çok iyi bir blok geldi ve THY farkı ikiye çıkardı (4-6). Furkan dörtten harika yükseldi ve skor yine eşitlendi (8-8). 10-10 sonrası THY farkı ikiye çıkardı. Ozan'nın akıl dolu vuruşuyla skor 10-13 oldu ve Ekol mola aldı. Kaçan karşılıklı servisler sonunda durum 12-15 oldu. Gökberk doğru pas tercihleriyle takımını iyi hücuma yönlendirdi (13-18). Kerem'in blok sayısıyla skor 15-21 olunca Ekol son molasını kullandı. THY set için servise geldi. Burak Aziz'in sert smacına arka çizgide çok iyi manşet aldı, Kaptan Alperen'in vuruşu blok auttan dışarı çıktı ve maç final setine uzadı (15-25). 

Furkan kritik sette ilk iki sayıyı takımına kazandırdı (2-0). Karşılık Ozan'dan geldi. Skor 3-4'e taşındı. Furkan vurdu, temastan auta çıktı ve saha değişimine Ekol 8-4 önde girdi. Emirhan-Fukan ikili bloğuyla fark beş oldu ve THY molaya gitti (9-4). Önce file hatası ardından Ekol'den servis hatasıyla 10-5 oldu. Kerem, Furkan'ı blokla durdurdu fark üçe düşünce Levent Yuvacı mola istedi (10-7). Mola sonrası THY Tolga-Kerem-Alperen'le üçlü hücuma döndü. Emirhan skoru 11-7 yaptı. Ardından Tunay'dan blok geldi ve skor 12-7 oldu. Alperen'den file hatası geldi ardından Alperen hatasını telafi etti ve sert smacıyla skor 13-8'e taşındı. Ekol'den inanılmaz bir savunma geldi, Aziz arka alan hücumuyla çizgiyi gördü ve Ekol maç için servis attı (14-8). Alperen maç daha bitmedi dedi (14-9). Tunay ortadan iyi hücum etti ve final adını Ekol belirledi. 

Blok rekorunun kırıldığı maçta 19 kez blok yapıldı THY 12 blok yaptı. 42 hücum yapan Aziz toplamda 20 sayıyla maçın yıldızı olurken, Furkan takım arkadaşlarının yokluğunda büyük sorumluluk alarak ekstra oynadı.

İstatistik

Diğer Fotoğraflar