Ford Otosan Çeyrek Final’de

Ford Otosan Çeyrek Final’de
10.01.2012

A Grubu nda sıralama son maçla belli oldu. İki takım da direk çeyrek final vizesi almak için sahaya çıktı.Zorlu geçen setlerde maçı 3-0 kazanan Ford Otosan çeyrek finale yükselirken, Vodafone grubunu dördüncü tamamladı ve ikinci turda mücadele etmeye hak kazandı.


Sahadaki tek kadın oyuncu Senem Türker'in servisiyle başlayan maçta ilk teknik molaya Vodafone 8-5 önde girdi.  Ford Otosan, Kıvanç Canalkın'ın dokuz kez üst üste kullandığı etkili servislerinin yanı sıra yaptığı hücum organizasyonlarıyla önce 9-9'da rakibini yakaladı ardından teknik molaya 16-9 önde girdi.  Toparlanan Vodafone Özgür Toroman'ı n kenardan yaptığı hücumlarla farkı eritti (20-18). Mola alan Ford Otosan üst üste aldığı beş sayıyla ilk seti 25-18 kazandı.

İkinci set başında da Vodafone öne geçti. 5-2 geriden gelen Ford Otosan teknik molaya 8-6 önde girdi. Vodafone Lütfullah Kitapçı'yla üst üste servis kullanırken zaman zaman hücum varyasyonları yaparak keyifli sahneler izletti ve 12-10 öne geçmeyi başardı.  İkinci teknik molaya Vodafone 16-14 önde girse de Ford Otosan savunmadaki performansıyla oyunu tutmayı başardı ve 19-18 öne geçti. Üst üste gelen Ford Otosan sayılarıyla ilk sette olduğu gibi skor 25-18 oldu (2-0).

Üçüncü sette de diğer setlerde olduğu gibi zevkli bir mücadele vardı. Vodafone teknik molaya 8-7 önde giren taraftı.  9-9'ken yapılan bloklarla Vodafone 12-9 öne geçti. Bu setteki karşılıklı bloklar skora da yansıyordu.  Ortadan Özgür'ü ve Türker Karabat'ı daha etkili kullanan Vodafone ikinci teknik molaya 16-11 önde girdi. Ford Otosan yine ikinci bölümde toparlandı ve yapılan basit hataları iyi değerlendirerek 18. sayıda Vodafone'u yakaladı. Blok üstünlüğünü tekrar eline alan Vodafone 20-18 öne geçti. 22-22'de yaşanan beraberlikten sonra farkı ikiye çıkaran Ford Otosan Saygın Töre'nin smaç sayısıyla maçın skorunu belirledi (3-0).