Ford Otosan Galibiyetle Başladı

Ford Otosan Galibiyetle Başladı
05.12.2011

İlk maçında sahadan 3-1 galibiyetle ayrılan Ford Otosan grup liderliğine yerleşirken Mercedes-Benz Türk turnuvaya şansız başladı.


Ford Otosan servisiyle başlayan müsabakada ilk teknik molaya Ford Otosan 8-4 önde girdi. Mercedes-Benz Türk 11-10 öne geçmeyi başardı ve ikinci teknik molaya 16-13 önde giren taraf oldu. Setin ilerleyen bölümlerinde rakibine öne geçme şansı tanımayan Mercedes-Benz Türk ilk seti 25-23 kazandı.

İkinci set Fatih Öncel'in etkili smacıyla başladı. Bu sette daha istekli görünen Ford Otosan mola sonrası 8-4 öne geçti. Hücumda ve blokta Kıvanç Canalkın'ın ardı ardına sayılarına Mercedes-Benz Türk kaptan Mustafa Yalçın'ın müdafaa ve hücum sayılarıyla cevap verdi.  Müsabaka 10-7 Ford Otosan üstünlüğüyle devam ederken Fatih Akşener'in yaşadığı sakatlık ve oyun dışına çıkmasının ardından Mercedes-Benz Türk'ün oyun düzeni bozuldu. Ford Otosan iyi oyunuyla birlikte servisleri  de ilk sete göre daha etkili kullanmaya başladı ve seti farklı kazandı (25-14).

Set arasında Ford Otosan'lı oyuncular Fatih Akşener'e geçmiş olsun dileklerini ilettiler ve Fair Play adına güzel görüntüler yaşandı.

Üçüncü sette Ford Otosan 4-0 öne geçti. Mercedes - Benz Türk, Fatih Öncel'in file önündeki etkili oyunuyla skoru 5-5 getirdi. İlk teknik molaya Ford Otosan 8-5 önde girerken Işıl Abes'in (M.B.T) file önündeki üst üste iki bloğu izleyenlerden alkış aldı. Cenk Güler'in üst üste aldığı sayılarla fark açılırken Mercedes Benz Türk'ün farkı indirme çabaları sonuç vermeyince Ford Otosan 2-1 öne geçerek galibiyet için önemli bir adım attı (25-16).

Dördüncü set karşılıklı sayılarla başladı. Mercedes-Benz Türk'te Fatih Öncel ve Mustafa Yalçın hücum yükünü sırtlarken Ford Otosan her geçen sayıyla oyunun kontrolü eline aldı. Bu sette Ford Otosan az hatayla oynayınca fark yine açıldı. Mustafa Yalçın'ın servis sayılarıyla fark azalıyordu ancak kaçan servis maçın skorunu belirledi (25-21).

Ford Otosan ilk kez yer aldığı lige galibiyetle başlamayı başardı. Mercedes – Benz Türk tam kadro olmamanın sıkıntısı ve Fatih Akşener'in sakatlığıyla lige şanssız başladı. Kadın oyuncuların başarılı performansları ise teselli oldu.