Grup Lideri Doğuş Otomotiv

Grup Lideri Doğuş Otomotiv
09.01.2012

C Grubu nda bir çekişmeli maç daha oynandı. İnatçı yapısıyla bilinen Doğuş Otomotiv, Turkcell karşısında final setinden zaferle ayrılarak grubunu lider tamamladı.


İki takımda maça çok iyi konsantre olarak başlamıştı ve rallylerdeki çekişme maçın iki taraf içinde zorlu geçeceğini gösteriyordu. Doğuş Otomotiv 4-4'den sonra hem savunmada hem de hücumdaki etkinliğini arttırdı ve teknik molaya Erkan Yazal'ın servis sayısıyla 8-4 önde girdi. Turkcell Doğuş Otomotiv'in servislerinde oyun kurmakta zorlanınca fark açıldı (16-9).  Turkcell yaptığı bloklarla toparlansa da Doğuş Otomotiv seti 25-17 kazanarak 1-0 öne geçti.

İkinci sete Turkcell sayılarıyla başlandı. Doğuş Otomotiv 3-3'de beraberliği sağladı. Teknik molaya 8-7 Doğuş Otomotiv önde girdi. Beraberlik serisi 11. sayıya kadar devam etti. Doğuş Otomotiv'in kenar hücumlarına karşı Turkcell daha çok orta alanı kullanıyordu. Skoru lehine çeviren Turkcell ikinci teknik molaya iki farkla önde girdi. Skor 22-21'iken farkı açan Turkcell seti 25-21 kazanarak durumu eşitledi (1-1).

Üçüncü set başında Doğuş Otomotiv 5-0'lık bir seri yakaladı ve teknik molaya 8-3 önde girdi. Turkcell Özgür Topal ve Deniz Aksoy'un hücumdaki bitiriciliğiyle farkı üçe düşürdü (13-10). Tanıl Bilgen Doğuş Otomotiv'i sırtlayan isimdi ve takımı ikinci teknik molaya 16-13 önde girdi. Fark 22-19'a kadar devam etti.  Yavuz Başal'ın smaç sayısıyla Doğuş Otomotiv seti 25-23 kazandı.

Dördüncü sette ilk teknik molaya Turkcell 8-5 önde girdi. Turkcell'in çıkışına karşın Doğuş Otomotiv'de yaşanan düşüşle skor 22-12'ye geldi. Turkcell 24-14 öndeyken Özgür Topal'ın blok sayıyla maçta durumu eşitledi (2-2).

Son söz final setinde söylenecekti. Kurayı kazanan Doğuş Otomotiv sete başladı, ilk iki sayı Turkcell'in oldu. Doğuş Otomotiv beraberliği sağladıktan sonra 5-3 öne geçti ve saha değişimine 8-5 avantajlı girdi. Fark bir kapanıp bir açılırken Turkcell farkı ikiye indirdi (14-12). Selami Bağrıyanık'ın servisiyle başlayan Turkcell hücumunda iyi manşet alan Doğuş Otomotiv Tanıl Bilgen'in plasesiyle seti 15-12 maçı da 3-2 kazandı.