Haftanın Maçı KPMG’nin

Haftanın Maçı KPMG’nin
10.02.2024

Furkan ve Eser'in ikili blokları ile maça fırtına gibi giren ETİ skoru 4-1'e getirdi. Muharrem Polatdemir'in molası sonrasında oyuna tutunan KPMG, Erkan'ın çok iyi yükselerek vurduğu smaçla skoru 6-3 yaptı. Günün en çok beklenen karşılaşması beklentilerin karşılığını verdi ve kalite düzeyiyle voleybolseverlere keyifli anlar yaşattı (15-9). Topları çok iyi karşılayan ETİ, avantaj toplarını da iyi değerlendirince set sonuna güçlü bir giriş yaptı (21-11). Set sonunda soğukkanlılığını korumasını bilen ETİ, kritik maçta 1-0 öne geçti (25-14). 

Kıyasıya bir mücadeleye sahne olan ikinci sette ETİ'nin konsantrasyon kaybını iyi değerlendiren KPMG güzel hücumlarla bulduğu sayılarla bir adım öne geçti (7-10). Hücumda da savunmada da minimum hata ile oynayan KPMG farkı 7'ye çıkardı (10-17). Farkın ilk kez KPMG lehine bu kadar açılmasının ardından, ETİ reaksiyon gösterdi. ETİ'nin reaksiyonu farkı biraz eritse de set sonuna KPMG 15-20 önde girdi. KPMG maça dengeyi getirdi (18-25). 

Çok iyi savunma yapan KPMG üçüncü setin başında skor avantajını ele geçirdi (2-6). İki takımın da hırsını sahaya yansıtması ile maç mükemmel rallilere sahne oldu. Furkan'ı çok iyi değerlendiren ETİ 6'ya çıkmış farkı 2'ye kadar indirdi (14-16). 19-17 den sonra fark açıldı Enes'in hücumu ETİ'yi molaya itti (21-17). Özcan öne geldikten sonra fark tekrar ikiye inince bu sefer KPMG mola istedi (23-21). Fırat ikiden çok iyi yükseldi ve KPMG set sayısı için servise geldi. Özcan'nın vuruşu auta gitti ve KPMG kritik maçta 2-1 öne geçti.

Hem ETİ hem KPMG ikinci sete çok istekli başladı (3-3). KPMG dörtten hücumlarla skoru 3-6'ya taşıdı. ETİ farkı teke düşürdü ancak dörtten hücumlar devam etti (6-10). KPMG'nin savunmasını kırmakta zorlanan ETİ, oyundan düşmeye başladı (8-16). Set sonlarına girildiğinde karakterini gösteren ETİ, KPMG'ye maçı vermemek için direnç gösterdi (22-24). Liberosu Esra'nın savunma performansı Enes, Erkan ve Fırat'ın etkili hücumları KPMG'nin turu geçmesindeki ana faktörler oldu (23-25). 

İstatistik

Diğer Fotoğraflar