İki Puan Vodafone’nun

İki Puan Vodafone’nun
09.01.2012

Kadınlar Ligi A Grubu nda Vodafone Mercedes-Benz Türk ü 3-2 geçerek liderliğe yerleşti.

Vodafone servisiyle başlayan maçta kırmızı beyazlılar ilk teknik molaya 8-5 önde girdi. Mercedes-Benz Türk etkili servislerle durumu 12-12 yaptı.  Ayşe Koca'nın servislerine Melisa Metin'in smaç sayıları ve blok autlar eklenince Mercedes-Benz Türk öne geçti (16-13).  Aradaki fark devam ederken oyundan kopmayan Vodafone özellikle Burcu Karakaya'nın dirençli oyunuyla skoru eşitledi (23-23). Az hata yapan Vodafone seti 26-24 kazandı.

İkinci set çekişmeli başladı. Vodafone teknik molaya bir sayı farkla önde girdi. Burcu'nun bloktaki başarısı ve Senem Türker'in servisleriyle Vodafone lehine skoru 12-8 oldu. İki takımda geriye düştüğü anlarda maçtan kopmuyordu. Mercedes-Benz Türk farkı kapatsa da Vodafone ikinci teknik molaya da bir sayı farkla önde girmeyi başardı. Sette Mercedes-Benz Türk ilk defa öne geçti (17-16) ve farkı dörde çıkardı. Avantajını koruyan Mercedes-Benz Türk seti 25-22 kazandı.

Üçüncü sete Vodafone daha iyi başladı. Üst üste bait hatalar yapan Mercedes-Benz Türk karşısında fark giderek açıldı ve Vodafone ikinci teknik molaya 16-7 önde girdi. File önünde Burcu Karakaya, Merve Korkut ve Mine Uslu'yla etkili oyununu sürdüren Vodafone seti 25-11 kazandı.

Dördüncü sette de sete servisle başlayan taraf etkili oldu. Üçüncü seti kazanan Vodafone durdu. Mercedes-Benz Türk Nazlı Karteper'in servisleriyle 8-1 öne geçti.  Mercedes-Benz Türk'ün etkili servisleri ve rallylerdeki başarısı devam edince skor 13-4'lere geldi.  İkinci teknik moladan sonra Vodafone toparlandı ancak bu seti kazanmak için yeterli olmadı. 25-18'lik skorla Mercedes-Benz Türk maçı final setine taşıdı.

Final setinde servis atma hakkını kazanan Vodafone bu maçta geleneği bozmadı. Sete iyi başlayan Vodoafone 4-0 öne geçince Mercedes-Benz Türk molası geldi. Senem'in servislerine manşet almakta zorlanan Mercedes-Benz Türk farkın açılmasına engel olamadı (9-0). Bu skordan sonra Mercedes-Benz Türk serisi başladı. Fark üç sayıya kadar düştü (9-6). Vodafone'nun istekli oyununa karşı Mercedes-Benz Türk'de basit hatalar devam edince (15-7) iki puan Vodafone'nun oldu.