İlk Bilet Vodafone’nun

İlk Bilet Vodafone’nun
23.01.2012

Grubunu lider tamamlayan Vodafone çeyrek finalde GlaxoSmithKline ı 3-0 la geçerek erkeklerin ardından kadınlar liginde de adını yarı finale yazdırdı. Her geçen maç daha iyi oyun ortaya koyan GlaxoSmithKline ise turnuvaya veda etti.

Maç öncesi birlikte çektirilen hatıra fotoğraflarının ardından hocalarından son taktikleri oyuncular sahadaki yerlerini aldılar. A Grubunu lider tamamlayan Vodafone maç öncesinde favori olarak gözüküyordu. Hocaların hocası Sami Akgün önderliğinde her geçen maç daha iyi voleybol ortaya koyan GlaxoSmithKline ise mücadele gücüyle rakibini sürpriz bir mağlubiyet tattırmanın yollarını arıyordu. Düşük tempoda başlayan maçta ilk teknik molaya Vodafone önde girdi (8-6). GlaxoSmithKline hücumda Emel'in yokluğunu maç boyunca hissetti. Setin ortalarına doğru gelinirken ligin en iyi servis atan takımlarından Vodafone oyunu domine eden taraftı. Merve İbrik takımına 15. sayıyı güzel bir smaçla getirdi (15-10). GlaxoSmithKline'da kaptan Burcu Öztürk ve Derya Duman'ın iyi oyununa Bilgen Tan'ın güzel pasları eklenince fark kapandı (15-18). Farkı tekrar 5 sayıya çıkaran Vodafone Nazlı'yı file önünde durduramayınca fark bu kez 2 sayıya indi (21-19). Mola sonrası ilk sayıyı lehine çeviren Vodafone'da servise gelen Senem arka arkaya attığı iyi servislerle ilk seti takımına getirdi (25-19).

 İkinci set Vodafone iyi başlangıç yaptı ve kısa sürede rakibine 12-4'lük üstünlük sağladı. Bu sette GSK hücumdan sayı bulmakta çok zorlandı. Setin en etkili smacı Burcu Karakaya'dan geldi ve ikinci teknik molaya Vodafone 10 sayı farkla önde girdi (16-6). Skor 19-7 olunca GSK molası geldi. Moladan sonra toparlanan GSK hanesine 6 sayı daha yazdırmasına rağmen set Vodafone'un oldu (25-13).

Vodafone'un üstünlüğünde geçen ikinci setten sonra GSK üçüncü sete fırtına gibi bir başlangıç yaptı ve maçta ilk kez öne geçti (6-5). Geriye düşen Vodafone'da takımın lider oyuncularından Burcu Karakaya sahneye çıktı ve başarılı oyunuyla takımını ateşledi (15-9). Bu dakikalarda Sami hoca az süre alan Elif Kurtulmuş' şans verdi. Setin son bölümünde de farkı açan Vodafone seti  25-13, maçı 3-0 kazandı. Bu sonuçla ligin hücum voleybolu oynatmayı seven antrenörlerinden Yasin Dirlik'in oyuncuları final yolunda bir engeli daha geride bırakmayı başardı. Favori rakibine karşı elinden gelenin en iyisini sahaya yansıtan GSK ise çeyrek finalde lige veda etti ve gelecek sene daha üst sıraları elde etmenin hesaplarını yapmaya başladı...