İlk Final Sevincini Kadınlarıyla Yaşadılar

İlk Final Sevincini Kadınlarıyla Yaşadılar
06.02.2012

2008 şampiyonu Turkcell ve 2009 şampiyonu Mercedes Benz Türk’ün takımları kadınlar kategorisinin ilk sezonunda finale yükselmek için karşı karşıya geldiler. Maçtan 3-0 galip ayrılan Mercedes-Benz Türk ün kadınları finalde Vodafone nun rakibi oldu.


Mercedes-Benz Türk oynanan 11 rally'den 8'ini alarak maça iyi başladı ve teknik molaya önde girdi (8-3). Etkili hücum ve servisler devam edince ikinci teknik molada fark 10 sayıya çıktı (16-6). Alışıldık etkili oyunundan uzak bir görüntü sergileyen Turkcell 20-8 geriye düşünce Emrah Aksoy'un molası geldi. Pasör Pınar Karteper'in başarılı pas organizasyonuyla Mercedes-Benz Türk sayılarına devam etti ve ilk seti hanesine yazdırdı (25-12).

İkinci sete de Mercedes Benz Türk önde başladı (5-3). Turkcell rakibini hemen yakaladı ve Gözde'nin çok sert vurduğu smaçla öne geçti (6-5). Işıl'ın etkin bloğunun ardından teknik molaya 8-7 Mercedes Benz Türk önde girdi. İlk sette istediği pasları alamayan Gözde canlanınca Turkcell iyi oynamaya başladı. Tam 1dakika 46 saniye süren ve iki takım oyuncularının da bolca alkış aldığı günün en uzun rally'sinde sayı Turkcell'in oldu(11-10). Maça durgun başlayan iki iyi oyuncu Turkcell'de Mezago ve Mercedes-Benz Türk'de Melisa Metin de maça ısındılar. Adeta vites değiştiren Mercedes-Benz Türk 4 sayılık avantaj elde etti (16-12). Teknik mola sonrası Turkcell Özge'nin servisleriyle üç sayı buldu (15-16). Bu kez Melisa geçti servise ve üç sayılık bir seri yakaladı (19-15). Yine topun yere düşmek istemediği bir rally yaşandı ve yine keyifli rally'de sayı Turkcell'in oldu (16-19). Turkcell'in yıldız oyuncusu Gözde file önünde arka arkaya etkili olunca Mercedes-Benz Türk molası geldi (20-21). Nefesleri kesen sette Mercedes-Benz Türk önemli bir avantaj yakaladı (24-22). Kritik iki set sayısını çevirmeyi başaran Turkcell sete denge getirdi (24-24). Fatih Akşener'in yerinde molasının ardından aldığı iki sayıyla seti 26-24 kazanan Mercedes Benz Türk finalin kapısını araladı (2-0).

Üçüncü set karşılıklı sayılarla başladı (4-4). Turkcell ilk kez bir teknik molaya önde girerek bu seti alma arzusunu ortaya koydu ve molanın ardından aldığı sayıyla farkı üçe çıkardı (9-6). Mercedes-Benz Türk seti kaybederek maçı strese sokmak istemediğini aldığı sayılarla gösterdi (10-10). Gözde kendi bloğunun dublajını ayağıyla ustaca yaptı ve takımına sayıyı getirdi (12-13). İki tarafın seyircisinden de bolca alkış alan bu sayının ardından Mercedes-Benz Türk kaptanının servisleriyle 5 sayı üretti ve finale adım adım yaklaşmaya devam etti (17-12). Turkcell'in üç sayısından sonra tekrar kenetlenen Mercedes-Benz Türk 7 sayı önde (22-15). Mercedes-Benz Türk'ün suskun isimleri Işıl ve Melike'nin maça ağırlıklarını koymasıyla final çok yakındı ve Mercedes-Benz Türk tam 8 maç sayısı şansı kullanacak (24-16). Maç bitti bitecek derken Mezago'nun servisleri ve Gözde'nin müthiş oyunuyla Turkcell maçı bırakmıyor ve mucizeyi kovalamaya devam ediyordu (19-24). Kılpayı kaçan servis ikinci finalisti belirledi ve 25-19 ile Mercedes Benz Türk Vodafone'un finaldeki rakibi (3-0) oldu.



Maçın istatistikleri için tıklayınız...