İlk Yarı Finalist Türk Telekom

İlk Yarı Finalist Türk Telekom
18.03.2023

Karşılaşmaya iyi başlayan taraf Türk Telekom oldu. Arka arkaya sayılarla henüz setin başında beş sayılık fark yakalayan yeşil mavililer ilk dakikaları domine etti. Cansu Soğancıoğlu'nun sayısının ardından ivme yakalayan DHL rakibinin basit hatalarını da değerlendirerek farkı azaltmayı başardı. Türk Telekom sağ dipten Eda Naz Işık'ın etkili smaçlarıyla oyuna döndü ve fark yeniden açıldı. 15-7'de DHL molası geldi. Mola sonrası istediği ivmeyi yakalayamayan DHL karşısında Türk Telekom seti sonuçlandırmayı başardı ve maçta skor 1-0 oldu (25-10).

İkinci sete de hızlı bir giriş yapan Türk Telekom tecrübesini ve gücünü yansıtarak arka arkaya sayılarla oyunu domine etti ve rakibine 9-1'de mola aldırdı. Mola sonrası da arzuladığı enerjiyi parkeye yansıtamayan DHL farkın açılmasına engel olamadı. Fark giderek açılmaya devam etti ve Türk Telekom ikinci seti zorlanmadan hanesine yazdırdı (25-4). 

İlk iki setteki oyununu üçüncü setin başına da yansıtan Türk Telekom Eda ve Gizem ile sayılar bulmaya devam etti. Basit hatalar DHL adına parkeye olumsuz yansıdı ve Türk Telekom farkı açmaya başladı (25-5). Maçın bütününde oyunda üstünlük sağlamayı başaran son şampiyon Türk Telekom yarı final biletini set vermeden aldı. İlk kez katıldığı ligde güçlü ve tecrübeli rakibi karşısında zorlanan DHL, mücadelesini maç boyunca sürdürerek alkış alırken maçta set kazanamasa da tecrübe kazanarak turnuvaya çeyrek finalde veda etti. 

 

Maçın İstatistik Raporu

Diğer Fotoğraflar